• Українська
  • English
В БДМУ відбулось засідання Чернівецького обласного товариства інфекціоністів
В БДМУ відбулось засідання Чернівецького обласного товариства інфекціоністів

В БДМУ відбулось засідання Чернівецького обласного товариства інфекціоністів

6 грудня на базі кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб БДМУ відбулось засідання Обласного товариства інфекціоністів, де обговорювалися актуальні питання інфекційної захворюваності як у Чернівецькій області, так і в Україні.

 

В роботі товариства брав участь завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Юрій Падурару, а також лікарі-інфекціоністи майже з усіх районів області та лікарі-інтерни.

Відкрив засідання голова обласного товариства інфекціоністів, професор Василь Москалюк, який привітав учасників засідання і поінформував присутніх про результати роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції на тему «Епідеміологічні і клінічні ускладнення інфекційних та паразитарних хвороб у сучасних умовах» та пленуму ГО «Всеукраїнська асоціація інфекціоністів», що відбулися в м. Житомирі 5-6 жовтня. Голова засідання також ознайомив членів товариства зі зверненням Асоціації інфекціоністів до перших посадових осіб країни щодо питань розв’язання проблем боротьби з інфекційними та паразитарними хворобами дітей і дорослих.

Юрій Падурару розповів про оперативну ситуацію щодо інфекційної захворюваності в Чернівецькій області, зокрема детально розповів про епідситуацію з кору та заходи, направлені на боротьбу з ним.

Професор Андрій Сокол виступив з доповіддю про актуальні питання захворюваності на сказ. Особливо акцентувалась увага на проблемі екстреної профілактики сказу.

Доцентом кафедри Анютою Сидорчук висвітлено сучасні аспекти клініки, диференційної діагностики, лікування та профілактики грипу в сезоні 2017/18 років.

Лікар-ординатор-інфекціоніст КУ «Обласна клінічна лікарня» м. Чернівці Наталя Костіна розповіла про знання, здобуті на тренінгу «Опортуністичні інфекції, супутні стани та захворювання», що відбувся на базі обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом м. Львова.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати