• Українська
  • English
День святого Миколая в БДМУ
День святого Миколая в БДМУ

День святого Миколая в БДМУ

Уже традиційно в День Святого Миколая студенти та викладачі БДМУ стають помічниками Чудотворця і створюють свято для діток різноманітних дитячих установ та закладів Чернівців та області.

 

«Подаруй дитині свято»

Напередодні Дня Святого Миколая студенти й співробітники кафедри медичної біології та генетики доценти Хоменко В.Г., Кривчанська М.І., асистент кафедри Тимчук К.Ю. разом з кураторськими групами відвідали спеціалізований дошкільний навчальний заклад №31.

Викладачі кафедри та студенти організували для дітей солодкий стіл. Студенти дуже швидко знайшли спільну мову з дітьми, які охоче демонстрували свої таланти (гарно співали, танцювали, декларували вірші). Акція мала не тільки благодійний, але й виховний характер, оскільки формує у майбутніх лікарів такі риси як доброта, милосердя, співчуття до ближнього, що дуже важливо в роботі лікаря.

Солодощі, фрукти, іграшки, канцелярія, миючі засоби були подаровані дитячому садочку. Студенти з великою радістю спілкувалися з дітьми, грали в ігри та дарували своє тепло і доброту.

До акції також долучилися начальник науково-лікувального відділу Доманчук Т.І., доцент кафедри медичної біології та генетики Черновська Н.В., студентка медичного факультету №2 Форкун Валерія, яка разом з батьками підготували для кожної дитини окремі подарунки. Свято вдалося на славу, посмішки дітей, обійми, теплота їх сердець, ще довго грітимуть наші серця.

Інформацію підготували завідувач кафедри медичної біології та генетики, професор Роман Булик та доцент кафедри Кривчанська Мар’яна

Студенти та викладачі відвідали Будинок дитини

Співробітники кафедри догляду за хворими та ВМО – куратори медичного факультету №1 асистент Оксана Юрків (куратор 7гр. ІVк.) та доцент Ольга Квасницька (куратор 7гр. ІІІк.) разом зі студентами зорганізували благодійну акцію – куратори зі студентами відвідали спеціалізований Будинок дитини та передали для дітей подарунки та засоби догляду.

Представники БДМУ привітали зі святом пацієнтів санаторію «Садгора»

Викладачі кафедри фтизіатрії та пульмонології та дерматовенерології БДМУ разом з кураторськими групами привітали діток протитуберкульозного санаторію «Садгора» зі святом Святого Миколая.

Діткам передано спортивний інвентар, настільні інтерактивні ігри та засоби гігієни. Було приємно бачити сяючі очі дітей та чути щирі слова вдячності.

Висловлюємо подяку всім студентам, які долучилися до акції та створили незабутнє свято для діток: 2 курс, мед.фак. №1, група 29 (куратор – Інга Єременчук); 2 курс, мед.фак. №1, група 30 (куратор – Ігор Сем’янів); 2 курс, мед.фак. №1, група 31 (куратор – Віктор Сливка); 2 курс, мед.фак. №1, група 32 (куратор – Надія Бродовська); 4 курс, мед.фак. №1, група 3 (куратор – Михайло Перепічка); 4 курс, мед.фак. №1, група 7; 4 курс, мед.фак. №1, група 11; 4 курс, мед.фак. №1, група 13; 4 курс, мед.фак. №4, група 3; 4 курс, мед.фак. №4, група 5; 6 курс, мед.фак. №1, група 7.

«Миколай тебе не забув»

Напевно не існує такої дитини, яка б з нетерпінням не чекала Дня Святого Миколая. Адже напередодні діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться. У день перед святом згадують всі свої добрі та злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов’язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – різку, яка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

А напередодні свята і в День Святого Миколая добрі люди опікуються дітками, яким не вистачає батьківського тепла та піклування. І тому з нагоди цього свята студенти  4 групи фармацевтичного факультету (куратор  ас. Лілія Костишин) провели акцію «Миколай тебе не забув» в дитячому будинку «Сонечко». Студенти з дітками співали пісеньки, розказували віршики. Проведений час, подароване тепло, краплина щастя і радісні емоції, мабуть, залишаться назавжди у згадках студентів і дітей.

Інформацію підготували та акцію організували завідувач кафедри фармботаніки та фармакогнозії професор Олександр Захарчук та асистент кафедри Лілія Костишин.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати