• Українська
  • English
Студенти БДМУ привітали діток з Днем Святого Миколая
Студенти БДМУ привітали діток з Днем Святого Миколая

Студенти БДМУ привітали діток з Днем Святого Миколая

Продовжуємо публікації про благодійні акції студентів ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» з нагоди Дня Святого Миколая.

 Студенти-стоматологи провели благодійну акцію для малозабезпечених сімей Чернівецької області

Вкотре студенти-стоматологи 5 курсу продовжують допомагати тим, хто цього найбільше потребує. Цьогоріч 7 група 5 курсу стоматологічного факультету вирішила провести акцію для малозабезпечених, багатодітних сімей Чернівецької області, якими опікується благодійна організація «Дім надії».

Так, в День Свята Миколая 5 курс стоматологічного факультету долучилися до благодійної акції, яку організували асистент кафедри терапевтичної стоматології Олеся Іваніцька, головний куратор стоматологічного факультету Аліна Заволович та волонтер благодійної  організації «Дім надії» і техробітник гуртожитку №1 БДМУ Дмитро Гнатюк.

На зібрані кошти було придбано одяг для дітей, засоби гігієни, іграшки, різні смаколики для кожної дитини. Студентами була проведена роз’яснювальна робота батькам щодо догляду за ротовою порожниною дітей задля збереження стоматологічного здоров’я.

Студенти БДМУ привітали зі святом пацієнтів психіатричної лікарні

19 грудня, в День Святого Миколая, гуртківці кафедри акушерства, гінекології та перинатології та студенти 18 групи 4 курсу БДМУ разом з викладачами Бирчак І.В. та Блажиною І.Ю. зустрілися з пацієнтами Чернівецької обласної психіатричної лікарні, подарувавши їм хвилини безтурботного дитинства, затишку та віри в новорічні дива. Віримо, що ця тепла зустріч  хоч й ненадовго, повернула особливих пацієнтів у дитячі затишні спогади.

Представники БДМУ привітали маленьких пацієнтів дитячої лікарні

В Україні діти чекають Святого Миколая, щоб отримати подарунок під подушку за умови, що вони були слухняними протягом року. Вважається, що Миколай завжди опікувався дітьми: годував, дарував подарунки і теплі речі.

19 грудня студенти 25 групи 4 курсу та 43 і 21 групи 6 курсу під керівництвом доцента кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології Піддубної А.А. відвідали ендокринологічне відділення Обласної дитячої клінічної лікарні з подарунками від Святого Миколая.

Майбутні лікарі дарували маленьким пацієнтам, в тому числі дітям, хворим на цукровий діабет, спеціальні фрукти, солодощі та печива для діабетиків, адже наявність такого серйозного захворювання, як діабет, не повинна позбавляти дитину радощів цього чудового свята. Та головним подарунком для всіх стали радість, теплота спілкування та віра у справжні дива.

Благодійна акція для вихованців школи-інтернату№2

«Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для дітей виборює життя!» – під таким гаслом 19 грудня з ініціативи кафедри іноземних мов та кафедри соціальної медицини та ООЗ (зав. кафедри О.М. Рака, зав. кафедри М.І. Грицюк, викладачів-кураторів: Н.І. Бицко, А.М.Семисюк, Г.М.Лапи, І.Є.Томко, А.Ю. Томашевської, Ж.А.Чорненької, Л.І. Власик) було організовано благодійну акцію до Дня святого Миколая  у Чернівецькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат №2 для дітей зі зниженим слухом. У  проведенні заходу взяли участь студенти медичного ф-ту №1 та №2, спеціальності «Медицина» групи: №1/І курс, №3/І курс, № 4/ І курс, №10/ І курс; №11/І курс, №24/І курс, які подарували дітям різноманітні цікаві іграшки для обладнання ігрових кімнат у школі.

Вже традиційно студенти і викладачі університету стають свідками прекрасно організованого святкування дня святого Миколая: чудові творчі виступи дітей, вірші із сурдоперекладом, танцювальні композиції  та ін.

Діти і педагоги школи-інтернату щиро подякували студентам і викладачам БДМУ за подарунки і оплески. Гарні слова вдячності гості почули від директора школи Н.В. Ткачук, старшого викладача БДМУ Н.І. Бицко.

Кожен студент поніс у серці частинку теплоти дітей, які на жаль обмежені чути прекрасні звуки життя, але талановиті і обдаровані. Благослови їх, святий Миколай!

Студенти коледжу БДМУ провели благодійну акцію «Завітай до нас Миколай»!

Студенти медсестри 1 групи 2 курсу (на базі 9 кл.) організували святкову виставу для діток 1 та 5 класів школи-інтернату №4. З ініціативи куратора групи Анни Слубської студенти написали сценарій та закупили подарунки, подарувавши діткам тепло, увагу та любов якого їм не вистачає.

Студенти організували веселі ігри та розваги для діток а також співали разом пісні та дарували святому Миколаю віршики.

«На світі так багато діточок, серця яких позбавлені батьківської любові та родинного тепла. А ще більше вражають діти з фізичними вадами, які залишилися сам на сам з своїми проблемами. Допомога дітям – один з пріоритетних напрямків благодійної діяльності студентів. Вкотре наші студенти продовжують допомагати тим, хто цього найбільше потребує» – розповідає організатор акції Анна Слубська

Свято для діток – пацієнтів дитячої лікарні

18 грудня викладачі та студенти кафедри педіатрії та медичної генетики Буковинського державного медичного університету організували свято до Дня Святого Миколая.

Організаторами свята виступили куратор медичного факультету №4 Ризничук М.О. разом зі своєю кураорською групою (5 група 4 курсу IV медичного факультету), асист. Остапчук В.Г., асист. Хлуновська Л.Ю. разом зі студентами 4-го курсу ІІ медичного факультету (18, 20, 22, 25 та 27 групи 4 курсу), студентами 6 курсу 13 та 19 групи, студентами 5 та 3 групи стоматологічного факультету.

Викладачі БДМУ запросили студентів училища мистецтв імені Сидора Воробкевича, які дали святковий концерт для дітей, що лікуються у стаціонарних відділеннях ОДКЛ (пр. Незалежності, 98). Також організовано лялькову виставу, безліч цікавих конкурсів та розваг. Від студентів-медиків кожна дитина отримала гарний подарунок.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати