• Українська
  • English
В БДМУ відзначили Європейський тиждень імунізації
В БДМУ відзначили Європейський тиждень імунізації

В БДМУ відзначили Європейський тиждень імунізації

З нагоди Європейського тижня імунізації на кафедрі педіатрії та дитячих інфекційних хвороб (зав.кафедри – професор Олена Колоскова) у тісній співпраці з адміністрацією та колективом КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня» (головний лікар – Микола Чепіль) відбулася просвітницька акція по поширенню знань з актуальних питань імунопрофілактики інфекційних захворювань у дітей.

 

У заході взяла участь лікар-імунолог дитячий Аліна Дашкевич, яка виступила з лекцією стосовно нормативно-правового регулювання імунізації дитячого населення та особливостям імунопрофілактики кору в сучасних умовах на тлі спалаху.

Лекція стала ще одним етапом в аспекті підготовки випускників до складання ліцензійного іспиту «Крок 2. Загальна лікарська практика» в структурі якого цьогоріч, згідно з листом МОЗ, будуть включені питання профілактики захворювань, в т.ч. імунопрофілактики, що зумовлено зміною акцентів у системі охорони здоров’я на профілактичну медицину з метою актуалізації цих питань на рівні додипломної та післядипломної освіти.

Також в ході акції студенти 6 курсу під керівництвом професора Лоріни Іванової та доцента Миколи Гараса презентували відділенням КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня» виготовлені тематичні інформаційні бюлетені, а батькам та пацієнтам – флаєри з висвітленням основних питань вакцинації взагалі та імунізації проти кору зокрема.

На завершення заходу в ході жвавої дискусії за участю співробітників кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб,  медичних працівників КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня», студентів 6 курсу спеціальностей «Лікувальна справа» та «Педіатрія» учасники обмінялися думками щодо шляхів оптимізації імунопрофілактики інфекційних захворювань серед дитячого населення.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати