• Українська
  • English
Співробітник БДМУ взяла участь у нараді щодо викладання курсу «Медичне право України»
Співробітник БДМУ взяла участь у нараді щодо викладання курсу «Медичне право України»

Співробітник БДМУ взяла участь у нараді щодо викладання курсу «Медичне право України»

20 квітня у Львові пройшла семінар-нарада завідувачів і викладачів однопрофільних кафедр, на яких викладається курс «Медичне право України» («Медичне правознавство»).

 

Захід проведений кафедрою медичного права ФПДО Львівського національного університету, яка є опорною з навчальної дисципліни «Медичне право України» для додипломного і післядипломного рівнів навчання.

Участь у заході взяли представники вищих медичних навчальних закладів України. З вітальним словом виступила Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права, яка розповіла про основні тенденції у викладанні медичного права в медичних вишах і перспективи розвитку цієї навчальної дисципліни в медичних закладах вищої освіти.

Від БДМУ участь в нараді взяла Святослава Юрнюк, викладач кафедри судової медицини та медичного правознавства.

На семінарі обговорювались питання особливостей викладання медичного права в умовах медичної реформи (доповідач Ірина Сенюта), досвід викладання дисципліни в окремих медичних вишах (доповідач Таміла Гладка), презентація оновлених примірних програм (спеціальність «Стоматологія» з дисципліни «Медичне право України» та спеціальність «Педіатрія» з дисципліни «Правознавство») (доповідач Христина Терешко), презентація діяльності Європейської асоціації медичного права (доповідач Ірина Сенюта) з метою долучення викладачів до міжнародної співпраці.

До участі було запрошено зовнішніх експертів Володимира Гончарова (Львівський національний університет імені Івана Франка) з темою доповіді «Наукові дослідження: ключові аксіоми» та Зоряну Кошулинську (КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня») з темою доповіді «Синдром професійного вигорання: особливості подолання».

На заході презентовано новий випуск науково-практичного журналу «Медичне право України» (№ 1(21), 2018) та новий колективний підручник «Політика та публічне управління у сфері охорони здоров’я», том 2 якого присвячено медичному праву України.

За результатами заходу напрацьовано рекомендації учасників семінару-наради щодо викладання медичного права в медичних вишах, а також усім колегам кафедрою медичного права презентовано пам’ятні сертифікати, підготовлені з нагоди 5-річчя кафедри медичного права.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати