• Українська
  • English
Фахівець БДМУ взяв участь в з’їзді Української асоціації клінічних досліджень
Фахівець БДМУ взяв участь в з'їзді Української асоціації клінічних досліджень

Фахівець БДМУ взяв участь в з’їзді Української асоціації клінічних досліджень

17 жовтня 2018 у м. Київ, відбувся Перший з’їзд Української асоціації клінічних досліджень (УАКД), який зібрав 400 учасників. Асоціація була створена зовсім недавно і ставить собі за мету сприяння розвитку сфери клінічних досліджень в Україні і захист пов’язаних із ними суспільних інтересів. Враховуючи те, що клінічні дослідження – це найвищі стандарти і прогрес медицини, а також інновації та інвестиції для країни, дана галузь є надзвичайно вважливою для нашої медицини, особливо у умовах недостатнього фінансування.

 

Головними темами на з’їзді були питання конкурентоспроможності України на глобальному ринку клінічних досліджень, юридичні аспекти клінічних випробувань та як “примирити” дослідницьку та стандартну медичну документацію. Важливо, що на відміну від більшості конференцій, на з’їзді ставилось завдання вийти на конкретні пропозиції змін законодавства для отримання реального результату.

На з’їзді були присутні декілька депутатів Комітету з питань охорони здоров’я ВРУ, керівник Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції Лясковський Тарас, начальник відділу клінічного аудиту ДЕЦ МОЗ України Сергій Распутняк зі своїми колегами, голова УАКД Іван Вишневецький та багато представників фармкампаній та дослідників. Протягом з’їзду було проведено декілька панельних дискусій та обговорень, в яких в якості експерту прийняв участь керівник Центру клінічних досліджень БДМУ проф. Зайцев В.І.

Мабуть вперше була можливість висловитись по спірним питанням всім зацікавленим особам та почути думку іншого. Особливо вказувалось, що у пресі часто формується негативний імідж клінічних досліджень як «експериментів на крілях», який слід міняти більш активно роботою із засобами масової інформації. По закінчення з’їзду було відчуття, що це зібрання має всі шанси залишити після себе конкретні пропозиції по змінам законодавства по клінічним дослідженням, які давно назріли.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати