• Українська
  • English
Студенти БДМУ вчили діток правилам особистої гігієни
Студенти БДМУ вчили діток правилам особистої гігієни

Студенти БДМУ вчили діток правилам особистої гігієни

Студенти 20 групи ІІІ курсу медичного факультету №2 під керівництвом асистента кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб Мікулець Людмили та завідувача кафедри  професора Ілащук Тетяни провели санітарно-просвітницьку акцію малятам дошкільного навчального закладу №7.

 

Під егідою Генеральної асамблеї ООН спільно з дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Всесвітньої організації охорони здоров’я з 15 жовтня щороку відзначається Всесвітній день чистих рук (Global Handwashing Day).

До діток завітали: Мийдодир, Марійка та Ведмідь, Королева Зубна Щітка та мікроби, які продемонстрували дітям про важливість своєчасного та якісного миття рук. Герої загадували діткам загадки, прислів’я, були проведені ігри: «Склади речі, необхідні для гігієни», «Овації», а також провели невеличкий майстер-клас як правильно мити руки.  Наприкінці заходу дітям вручили невеличкі подаруночки, які допоможуть їм у підтриманні особистої гігієни.

Мета Всесвітнього дня чистих рук – нагадати людям про важливість гігієни. Прості речі рятують життя. Просте миття рук із милом може вберегти від інфекцій, які передаються через шкіру рук, які посідають 6 місце за смертністю.

За статистикою, лише 20% жінок і 7% чоловіків ретельно миють руки взагалі, і лише кожен десятий – приходячи з вулиці додому чи до офісу. Так ми самі створюємо справжній  клондайк  для  бактерій. Адже,  для того  щоби бактерії потрапили в організм і спровокували розвиток хвороби, достатньо торкнутися руками рота або щось з’їсти.

Мило позбавляє від вірусів, що знаходяться в ліпідній капсулі – лужне мильне середовище розчиняє цю оболонку і знищує їх. Саме тому для дотримання гігієни недостатньо лише ополіскувати руки проточною водою. Проте, на сьогодні мило доступне 96% населенню земної кулі й у деяких країнах усе ще залишається розкішшю.  

У сезон грипу миття рук – найкращий, після вакцинації, спосіб уникнути вірусу, адже він потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ми часто торкаємось руками.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати