• Українська
  • English
Науковець БДМУ представила університет на конгресі в Гаазі
Науковець БДМУ представила університет на конгресі в Гаазі

Науковець БДМУ представила університет на конгресі в Гаазі

З 24 по 27 жовтня у м. Гаага (Нідерланди) проходила 49-а конференція Всесвітньої асоціації зі здоров’я легень,

на яку були зареєстровані учасники зі 194 країн світу, у томі числі і делегація з України. Тема цьогорічного світового форуму «Декларування наших прав: соціальні і політичні рішення» підкреслює, що ліквідація туберкульозу і досягнення пов’язаних зі здоров’ям цілей стійкого розвитку, потребує скоординованої реакції громадськості та охорони здоров’я, заснованої на правах кожної людини. В роботі одного з найбільших медичних конгресів світу про здобутки у галузі фтизіатрії, зокрема, вдосконалення програми лікування чутливого туберкульозу, доповідала завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ доктор медичних наук, професор Лілія Тодоріко.

У дні роботи Всесвітньої конференції UNION на центральній площі Гааги майоріли прапори конференції, а у центральному виставковому залі міста – виставка присвячена туберкульозу, що свідчить про політичну прихильність до проблеми світового виміру та підкреслює її значимість у рамках сформульованого девізу засідання генеральної Асамблеї ВООЗ, яке відбулося 26 вересня 2018 року у Нью-Йорку під гаслом «Об’єднані, щоб покінчити з туберкульозом».

Професор університету взяла участь у роботі пленарних та секційних засідань, присвячених обговоренню актуальних проблем діагностики, сучасних стандартів лікування туберкульозу. Зроблено висновок, що хвороби легень є більше ніж клінічним станом. Туберкульоз, забруднення повітря, тютюнопаління, погіршення екологічної ситуації і багато інших загроз здоров’ю легень процвітають там, де немає політичної прихильності і не дотримуються права людини щодо здоров’я, зокрема права на належну профілактику, лікування і догляд.

Всесвітня конференція проходила в рамках 4-х денної наукової програми і стала місцем для зустрічі всіх тих, хто працює у сфері, яка стосується різних аспектів пов’язаних зі здоров’ям легень. Конгрес UNION – добре організована платформа для ознайомлення не тільки з найновітнішими науковими розробками та досвідом, а й можливостями професійної дискусії з консолідацією та політичною підтримкою громадської охорони здоров’я, заснованої на дотриманні прав людини.

Були проведені зустрічі з провідними фахівцями в галузі респіраторної медицини та туберкульозу з різних регіонів світу, обговорені можливості щодо перспектив розробки спільних проектів по нових методах діагностики та лікування туберкульозної інфекції за участі європейських країн і країн з високим тягарем туберкульозу, у тому числі науковців з Буковинського державного медичного університету.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати