• Українська
  • English
Фахівець БДМУ взяла участь у форумі в Гаазі
Фахівець БДМУ взяла участь у форумі в Гаазі

Фахівець БДМУ взяла участь у форумі в Гаазі

Упродовж 24-27 жовтня у м. Гаага (Нідерланди) проходила 49-а конференція Всесвітньої асоціації зі здоров’я легень, на яку були зареєстровані учасники з 194 країн світу, у томі числі і делегація з України.

 

Тема цьогорічного світового форуму «Декларування наших прав: соціальні і політичні рішення» підкреслює, що ліквідація туберкульозу і досягнення пов’язаних зі здоров’ям цілей стійкого розвитку, потребує скоординованої реакції громадськості та охорони здоров’я, заснованої на правах кожної людини.

У роботі одного з найбільших медичних конгресів світу про здобутки у галузі фтизіатрії, зокрема, удосконалення програми лікування чутливого туберкульозу, доповідала завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет» доктор медичних наук, професор Лілія Тодоріко, яка була офіційним делегатом.

У дні роботи Всесвітньої конференції UNION на центральній площі Гааги майоріли прапори конференції, а у центральному виставковому залі міста – виставка присвячена туберкульозу, що свідчить про політичну прихильність до проблеми світового виміру та підкреслює її значимість у рамках сформульованого девізу засідання генеральної Асамблеї ВООЗ, що відбулася 26 вересня 2018 року у Нью-Йорку під гаслом «Об’єднані, щоб покінчити з туберкульозом».

Була взята участь у роботі пленарних та секційних засідань, присвячених  обговоренню актуальних проблем щодо діагностики, сучасних стандартів лікування туберкульозу. Зроблено висновок, що хвороби легень є більше ніж клінічним станом. Туберкульоз, забруднення повітря, тютюнопаління, погіршення екологічної ситуації і багато інших загроз здоров’ю легень процвітають там, де немає політичної прихильності і не дотримуються права людини щодо здоров’я, зокрема права на належну профілактику, лікування і догляд.

Всесвітня конференція проходила в рамках 4-х денної наукової програми і слугувала важливим місцем для зустрічі всіх тих, хто працює у сфері, яка стосується різних аспектів пов’язаних зі здоров’ям легень. Конгрес UNION став добре організованою платформою для ознайомлення не тільки з найновітнішими науковими розробками та досвідом, а й можливостями професійної дискусії з консолідацією та політичною підтримкою громадської охорони здоров’я, заснованої на дотриманні прав людини.

Були проведені зустрічі з провідними фахівцями в галузі респіраторної медицини та туберкульозу з різних регіонів світу, обговорені можливості щодо перспектив розробки спільних проектів по нових методах діагностики та лікування туберкульозної інфекції за участі європейських країн та країн з високим тягарем туберкульозу, у тому числі і ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет». Проведена профорієнтаційна робота по популяризації ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет» серед представників медичних та політичних кіл країн Африканського та Азійського регіонів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати