• Українська
  • English
Фахівці БДМУ провели тренінг з нагоди Дня толерантності
Фахівці БДМУ провели тренінг з нагоди Дня толерантності

Фахівці БДМУ провели тренінг з нагоди Дня толерантності

8 листопада на кафедрі психології та філософії відбувся соціально-психологічний тренінг присвячений Міжнародному дню толерантності для студентів 1-6 курсу БДМУ у відповідності до плану роботи медико-психологічного центру.

 

Ведучі тренінгу Вікторія Осипенко (психолог медико-психологічного центру БДМУ, викладач кафедри психології та філософії)  та Олександра Гарвасюк (головний куратор медичного факультету №3, асистент кафедри патологічної анатомії БДМУ) проводили захід українською та англійською мовами. Це дозволило об’єднати студентів-іноземних громадян 1-го і 5-го курсу з Гани, 4-го курсу з Індії та вітчизняних студентів 3-го курсу спеціальності «Сестринська справа» коледжу БДМУ; 4-го курсу, спеціальності «Лікувальна справа»; 3-го курсу спеціальності «Медична та психологічна реабілітація», які є учасниками студентського наукового гуртка кафедри психології та філософії.

Соціально-психологічний тренінг розпочався з класичної форми психологічної роботи з міжетнічними групами – соціодраматичного розігріву, який провела Наталія Оксіна (практичний психолог, викладач ВНДЗ України «Політехнічний коледж», Голова Чернівецького обласного методичного об’єднання практичних психологів закладів освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста).

Під час групової роботи учасникам було запропоновано розглянути питання міжетнічної толерантності, дослідити межі власної толерантності, визначити основні риси толерантної та інтолерантної поведінки в студентському середовищі та поза його межами, поділитись конструктивними стратегіями поведінки  при проявах інтолерантності зі сторони інших. В ході тренінгу учасники вивели перцептивну тріаду толерувати-приймати-розуміти та наголосили на актуальній для студентів проблемі взаєморозуміння.

У проведенні соціально-психологічного тренінгу активну участь взяв керівник медико-психологічного центру БДМУ, доцент кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації, спортивної медицини та фізичного виховання  – Олександр Поліщук, який зазначив, що тренінги толерантності є обов’язковою  складовою в процесі соціально-психологічної адаптації у багатонаціональних студентських середовищах. Такі заходи, на думку керівника центру дозволяють підвищити як особистісний так і професійний рівень толерантності.

Викладач коледжу БДМУ, керівник  студентського наукового гуртка кафедри психології та філософії – Анна Слубська  – обґрунтувала  необхідність формування толерантності як ціннісної складової полікультурної компетентності майбутнього медика. Ведучим та учасникам групи вдалось сформувати безпечний та відкритий простір для діалогу культур.

Тренінг на тематику толерантності проводиться в Університеті вже другий рік поспіль й викликає багато зацікавлення зі сторони студентів-іноземних громадян, тому ведучими та учасниками заходу було прийнято рішення про проведення циклу щомісячних соціально-психологічних тренінгів для студентів та викладачів БДМУ з розвитку толерантності. Щиро  запрошуємо всіх бажаючих!

Міжнародний день толерантності запроваджений за рішенням ЮНЕСКО 16 листопада 1995р. і відзначається щороку в усьому світі. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.

За додатковою інформацією щодо проведення тренінгів звертатись в медико-психологічний центр БДМУ (вул. Героїв Майдану, 3; ауд.12)

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати