• Українська
  • English
Фахівці БДМУ проводять унікальні для Західної України урологічні операції
Фахівці БДМУ проводять унікальні для Західної України урологічні операції

Фахівці БДМУ проводять унікальні для Західної України урологічні операції

В Обласному Центрі ендоскопічної урології під керівництвом професора Валерія Івановича Зайцева продовжується запровадження новітніх методик ендоскопічного оперативного лікування урологічних хворих за допомогою придбаного БДМУ сучасного комплексу для лапароскопічних операції.

 

Одна з найбільш складних операцій в урології, яка виконується тільки в окремих центральних клініках України у Києві та Харкові, яка дозволяє повністю вилікувати пацієнта з раком простати, активно впроваджується в Центрі.

«Цьогоріч проведено вже друга операція радикальної ендоскопічної простатектомії. Хоча операція і триває довго внаслідок її складності (4-5 годин), але мінімально травматичний доступ дозволяє хворому вже через 10-12 год. ходити, а через 4-5 днів переходити на амбулаторне лікування. Вчасно проведена операція призводить до повного вилікування від раку простати без променевої чи хіміотерапії,» – розповідає керівник Центру професор Валерій Зайцев

1 copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copyДо слова, метою створення Обласного Центру ендоскопічної урології було забезпечення надання висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги хворим зі складною урологічною та онкоурологічною патологією з орієнтацією на хворих онкоурологічного профілю.

Центр було створено у 2018 році на базі урологічного відділення ОКЛ на основі придбаного БДМУ сучасного комплексу для виконання малоінвазивних операцій. Професор Зайцев В.І. пройшов тематичне удосконалення у клініці Гейдельбергського університету, що дозволило в найкоротший час оволодіти найсучаснішими методиками малоінвазивних операцій. За час існування Центру вже проведено більше 30 ендоскопічних операцій, частина з яких відносяться до найбільш складних в урології.

Подальший розвиток Центру планується саме у виконанні складних малоінвазивних оперативних втручань при онкоурологічній патології, які досі або взагалі не виконуються на Західній Україні, або виконуються тільки у окремих установах. Робота Центру проводиться у тісній співпраці з кафедрою онкології БДМУ та Обласним онкодиспансером.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати