• Українська
  • English
Народний аматорський ансамбль пісні і танцю “Трембіта” став учасником фестивалю “Буковинські зустрічі”
Народний аматорський ансамбль пісні і танцю “Трембіта” став учасником фестивалю “Буковинські зустрічі”

Народний аматорський ансамбль пісні і танцю “Трембіта” став учасником фестивалю “Буковинські зустрічі”

ФЕСТИВАЛЬ. Упродовж 2-4 серпня в м.Боньхад (Угорщина) відбувся черговий етап 24 Міжнародного музично-етнографічного фестивалю “Буковинські зустрічі”.

Цьогоріч у фестивалі взяли участь 34 колективи з 9 країн Європи (Угорщина, Польща, Україна, Румунія, Німеччина, Словаччина, Хорватія, Боснія та Герцеговина, Сербія). Україну представляли 2 колективи з Чернівецької області: Народний аматорський ансамбль пісні та танцю “Трембіта” (хорова група) Буковинського державного медичного університету та інструментальний ансамбль “Карпатська Тайстра” (смт.Путила).

Організатори фестивалю висловили вдячність колективу ансамблю “Трембіта” за участь у форумі. Також було зазначено, що художні колективи Буковинського державного медичного університету стояли у витоків фестивалю “Буковинські зустрічі”. Тому Народний аматорський ансамбль пісні та танцю “Трембіта” (в повному складі) отримав запрошення для участі у 25 ювілейному фестивалі, що відбудеться у червні 2014 року.

Участь колективу медичного університету у фестивалі була організована за ініціативи професора, ректора університету Тараса Бойчука та профкому БДМУ і особисто його голови – Петра Ковальчука.

Після прибуття до м.Боньхад студентів-медиків радо зустріли організатори фестивалю п. Збігнев Ковальський (Польща) – генеральний директор фестивалю та п. Крістіна Чібі (Угорщина) – виконавчий директор фестивалю.

Всі колективи розташували на території гімназії ім. Шандора Петефі. Це було досить вдало та зручно. Учасники фестивалю мали змогу поспілкуватися між собою, розказати про свої країни. Організаторами були створені чудові умови для проживання та репетицій музичних колективів.

Фестиваль розпочався урочистою ходою головною вулицею міста. Очолювали рух угорські гусари на конях. Під час проходження кожний колектив представляв музичний номер перед мешканцями і гостями міста. Всі виступи були підтримані шаленими оплесками глядачів.

По завершенні ходи, розпочався концерт на літньому майданчику міського Будинку культури. Під час музичного форуму колективи мали змогу представити публіці вокальні, танцювальні та інструментальні твори країн-учасниць. Особливою увагою були наділені виступи колективів з України.  Попри обмеження в часі, хорову групу ансамблю “Трембіта” глядачі ніяк не хотіли відпускати зі сцени, аплодуючи та просячи заспівати “на біс”. Увечері всі учасники фестивалю мали змогу по танцювати під запальну угорську музику.

Наступного дня колективи з України виступали перед мешканцями села Шембекерен, де проживають нащадки буковинських секлерів (лісорубів). Концерт тривав більше 2 годин. Не зважаючи на мовний бар’єр, господарі не також надзвичайно тепло зустріли ансамбль “Трембіта”. Після концерту студенти відвідали місцевий етнографічний музей. Де з цікавістю дізналися про життя переселенців з Буковини. Після відвідин музею день завершився дружньою вечерею. Господарі щиро дякували учасникам ансамблю за виступ, та висловлювали надію про скору зустріч. На зворотній дорозі студенти – учасники ансамблю мали змогу відвідати столицю Угорщини місто Будапешт.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати