• Українська
  • English
Студенти БДМУ взяли участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня рідної мови
Студенти БДМУ взяли участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня рідної мови

Студенти БДМУ взяли участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня рідної мови

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови, який було проголошено у листопаді 1999 року Генеральною Конференцією ЮНЕСКО з метою сприяння мовному і культурному різноманіттю і багатомовності.

Напередодні в Чернівецькій обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди цього свята. Усіх присутніх привітали очільники обласної та міської влади, а також представники національно-культурних товариств: польського, румунського, єврейського, австро-угорського, білоруського, російського.

Цьогоріч вперше участь у святкуванні взяли студенти-іноземні громадяни Буковинського державного медичного університету, які представили свої національні традиції. Глядачі із захопленням спостерігали за багатонаціональним танцем студентів БДМУ, який завершили учасники Народного аматорського ансамблю пісні і танцю “Трембіта”.

Ми приєднуємося до всіх вітань, які пролунали зі сцени, зичимо поваги і шани рідній мові, адже без мови немає нації.

Міжнародний день рідної мови на кафедрі суспільних наук та українознавства БДМУ

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. У світі налічується близько шести тисяч мов, проте майже 40% з них можуть зникнути. Це величезна загроза для людства, адже кожна окрема мова – це унікальний витвір, геніальний прояв людини. Мовна різноманітність репрезентує людську неповторність, відображає інтелектуальний еквівалент наших біологічних властивостей.

З нагоди свята на кафедрі суспільних наук та українознавства відбулося літературно-мистецьке свято. З вітальним словом до учасників дійства звернулася проректор з науково-педагогічної роботи та виховання доц. Зорій Н.І., яка підкреслила значення цього свята для багаточисельних національних спільнот студентства БДМУ.

Вітчизняні студенти розповіли про історію свята, декламували поезію українською, російською, англійською, німецькою мовами. Студенти-іноземці репрезентували історію та розвиток своєї мови, зокрема грецької, арабської, хінді (та її наріччя), французької, діалекти Гани й Нігерії. Саме завдяки мові студенти, незалежно від національності, успішно здобувають фах лікаря в стінах університету.

Свято було цікавим і різноманітним, адже мова – це космос, який складається з окремих галактик – мов національних, народних, племінних. На завершення виступив завідувач кафедри суспільних наук та українознавства професор В.І. Чебан, який подякував викладачам та студентам за гарне дійство.

День рідної мови на кафедрі фармації

Також з нагоди Міжнародного дня рідної мови свято відбулося на базі кафедри фармації БДМУ. У святі взяли участь: відповідальний куратор медичного факультету №4 з ВММФФ С.Б. Семененко, куратори кафедри фармації Грицяк Р.Ю., Драчук В.М., Коровенкова О.М., Ровінський О.О., Ткачук О.Ю. та студенти ІІ курсу (спеціальність “Фармація. Молодший спеціаліст”).

На святі лунали пісні та вірші українською та румунською мовами. Семененко С.Б. ознайомила присутніх з творчістю відомих румунських письменників та поетів. У виконанні студентів лунали пісні та поезії українською та румунською мовами.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати