• Українська
  • English
Квартира чи…гуртожиток?
Квартира чи…гуртожиток?

Квартира чи…гуртожиток?

ВСТУП-2013. Приймальна комісія Буковинського державного медичного університету продовжує роботу. Станом на 27 липня до університету абітурієнтами подано 6183 заяви. Наразі також тривають вступні іспити на денну форму навчання. Вступна кампанія наближається до кінця й зовсім скоро ви, шановні абітурієнти, вже знатимете студентом якого вишу ви стали. Після чого вам потрібно буде вирішити ряд питань, перш за все привезти оригінали документів, хто цього ще не зробив, а також вирішити де ви будете мешкати – в гуртожитку чи на квартирі.

Сьогодні ректорат здійснює всі заходи для того, щоб забезпечити місцем проживання якомога більше студентів, з цією метою з початку нового навчального року почне функціонувати гуртожиток №6, у якому створено ще 120 додаткових ліжкомісць для студентів стоматологічного факультету та для студентів медичного коледжу БДМУ.

Зазначимо, що у власності Буковинського державного медичного університету знаходиться шість гуртожитків, матеріально-технічна база яких відповідає діючим нормативним актам щодо забезпечення належних побутових та санітарно-гігієнічних умов проживання, навчання і відпочинку студентів.

У всіх гуртожитках забезпечується належний тепловий режим та згідно графіку, щоденно подається гаряча вода у душові кімнати, працюють буфети та їдальня. У кожному гуртожитку функціонують зали для самопідготовки студентів до занять. У гуртожитках №3 та 5 розміщені філіали бібліотеки з фондом навчальної літератури достатнім для забезпечення всіх проживаючих у гуртожитках студентів. Гуртожитки під’єднані до мережі Інтернет. У гуртожитку № 2 виділено та обладнано тренажерами приміщення для занять спортом.

Щоденно гуртожитки відвідують наставники груп, які проводять виховну роботу та контролюють санітарний стан кімнат та санітарно-побутові умови проживання й відпочинку студентів.

Ми розуміємо, що ви зараз вагаєтеся з вибором житла, саме тому пропонуємо пряму мову студентів БДМУ, які можливо дадуть відповіді на ваші питання чи розвіють сумніви.

hrystynaХристина, студентка І курсу

Проживаю на квартирі з двома дівчатами-студентками. Досить легко було адаптуватися, тут є особистий простір, є можливість вільного розподілу свого часу, ні від кого не залежачи. Та й спокійніше, ніж в гуртожитку, всі умови для комфортного навчання, є “тихий час” (знову ж таки на відміну від гуртожитку) Також побутові умови чудові, недалеко від навчальних кафедр, тому не витрачаю багато часу на дорогу. Із мінусів квартири – це вартість, неможливість швидко збігати та позичити книгу чи конспект. Проте я не готова поміняти квартиру на гуртожиток та і батьки хочуть, щоб я жила на квартирі, як вони кажуть, їм так спокійніше (сміється – авт.).

 

tanjaТетяна, студентка І курсу

Мешкаю в гуртожитку і дуже задоволена. Перш за все тим, що потрапила в кімнату з однокурсниками й наші графіки співпадають – разом готуємося до занять, разом відпочиваємо.

Старшокурсники також допомагають, їхня поміч особливо відчутна на І курсі, коли ще не знаєш міста, де розташовані кафедри і вирішити цю проблему з легкістю допомагають старшокурсники. Також допомагають з підручниками – саме в гуртожитку, безперечно, легко знайти всі книги та конспекти, які потрібні.

В гуртожитку створено належні умови для навчання, проживання та відпочинку, звичайно це не домашні умови, проте ваш комфорт залежить від вас та ваших колег по кімнаті. Я та мої однокурсники задоволені й ні в якому разі не поміняємо гуртожиток на квартиру.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати