• Українська
  • English
Відбулися урочисті збори з нагоди 70-ліття БДМУ
Відбулися урочисті збори з нагоди 70-ліття БДМУ

Відбулися урочисті збори з нагоди 70-ліття БДМУ

У Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської 16 жовтня відбулися урочисті збори з нагоди 70-річного ювілею Буковинського державного медичного університету.

Привітали професорсько-викладацький склад університету та студентів поважні гості з Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства інфраструктури України, керівники Чернівецької області та міста, духовенство і митці краю, ректори університетів, директори науково-дослідних інститутів, іноземні делегати, головні лікарі обласних та міських ЛПЗ, керівники засобів масової інформації. Кожен з гостей отримав пам’ятний буклет про БДМУ.

Урочисті заходи розпочалися з демонстрації фільму про Буковинський державний медичний університет, його історію та визначні здобутки.

До всіх присутніх з вітальним словом звернувся ректор БДМУ Тарас Бойчук: «Для мене велика честь виголосити ювілейну промову на вшанування 70-ліття Буковинського державного медичного університету від імені теперішнього покоління всіх, хто вважає Університет своєю Alma-mater. Це – сім десятиліть натхненної та наполегливої праці, інтелектуальних інвестицій сотень і навіть тисяч науково-педагогічних працівників, які розбудували університет та створювали наукові медичні школи, формували потужний осередок медичної науки та освіти України. Визнаного авторитету університет набув за рахунок праці видатних вчених, непересічних педагогів, талановитих лікарів, імена яких відомі не лише в Україні, але й поза її межами. Кожне покоління студентів і професорів зробило свій вагомий внесок у розбудову університету через віддане служіння ідеалам медичної науки, гідне та відповідальне виконання своєї освітянської та медичної місії», – зазначив він.

Поздоровила великий колектив університету Заступник Міністра охорони здоров’я України Альона Терещенко. «Я маю честь як випускниця Чернівецького медичного інституту, а нині – як керівник апарату проголосити промову від імені Міністерства охорони здоров’я. Міністерства охорони здоров’я України щиро вітає колектив Буковинського державного медичного університету з 70-річним ювілеєм. Заснований у 1944 році, університет пройшов відтоді славний історичний шлях і нині відомий в Україні, ближньому та далекому зарубіжжі як потужний університетський центр медичної освіти і науки, що обіймає перше місце серед Українських вищих навчальних медичних закладів у світовому рейтингу WEBOMETRICS. Нині на Буковині опановують мистецтво лікування 8 тисяч студентів, докторів-інтернів та слухачів, у тому числі понад 800 іноземних громадян з 40 країн світу. А всього за роки існування університету підготовлено для практичної охорони здоров’я понад 25 тисяч лікарів і провізорів. У дні відзначення 70-річчя БДМУ Міністерство охорони здоров’я України бажає професорсько-викладацькому складу, студентам, співробітникам подальших вагомих успіхів у підготовці висококваліфікованих медичних і фармацевтичних кадрів та розвитку медичної науки, відмінного навчання, міцного здоров’я, творчої наснаги на благо охорони здоров’я України», – сказала Альона Терещенко.

Привітали ювілярів Голова Чернівецької обласної Ради Михайло Гайничеру, В.о. заступника Голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олена Верига, Міністр інфраструктури України Максим Бурбак, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, Заступник Директора Департаменту персоналу, освіти та науки, начальник відділу управління керівними кадрами МОЗ України Ігор Клоченко, Директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць, Директор департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук, Начальник Управління культури Чернівецької ОДА Віра Китайгородська, Начальник Управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Богдан Вітовський, Голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський, Голова обкому профспілок працівників охорони здоров’я Чернівецької області Галина Генчева, Заступник начальника Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Любов Бабаєнко, Заступник начальник управління освіти Чернівецької міської ради Ніна Вітковська.

Цей день пам’ятний та важливий не тільки для сучасників, але й для людей, які працювали, передавали свої знання та вміння наступним поколінням. На заходи з нагоди 70-річчя прийшли ветерани праці БДМУ. Медичний університет пишається своїми ветеранами медичної науки і щиро вітає їх з нагоди ювілею.

Ведучим урочистих зборів був народний артист України Василь Ілащук. У теплій та дружній атмосфері для професорсько-викладацького складу університету, високоповажних гостей подарували свої музичні номери Буковинський заслужений академічний ансамбль пісні і танцю імені Андрія Кушніренка Чернівецької обласної філармонії та дует «Писанка».

Привітали свою Alma-mater вокально-хореографічними композиціями студенти-медики, учасники мистецьких студій Палацу «Академічний», Народний аматорський ансамбль пісні та танцю «Трембіта», Народний аматорський студентський театр.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати