• Українська
  • English
Запорука успішного складання ЗНО
Запорука успішного складання ЗНО

Запорука успішного складання ЗНО

ВИБІР ПРОФЕСІЇ. Реальну можливість швидко та якісно підготуватися до складання ЗНО, адаптуватися до навчання у ВНЗ, вирішити питання вибору професії – одного з найважливіших кроків у житті кожної людини пропонує Буковинський державний медичний університет слухачам підготовчого відділення для громадян України.

Підготовчі курси створені з метою реалізації механізму залучення професійно-орієнтованої молоді для навчання у ВНЗ. Заняття адаптовані відповідно до вимог Державного стандарту базової і повної середньої загальної освіти та УЦОЯО. У цьому році на підготовчому відділенні вже навчаються понад 70 слухачів з Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Миколаївської областей,” – розповідає професор Роман Булик, завідувач відділу докторантури, аспірантури, магістратури та клінічної ординатури БДМУ.

Вагомим кроком на зустріч абітурієнту, зауважує фахівець, є сайт “Центр підготовки абітурієнта БДМУ”, створений з метою забезпечення високого рівня знань шляхом використання технологій дистанційного навчання. Навчальні матеріали дистанційних підготовчих курсів містять велику кількість завдань різних рівнів складності для закріплення пройденого матеріалу. До складу системи дистанційних підготовчих курсів входять навчальні курси з біології, української мови, хімії. Сайт дистанційного навчання ґрунтується на великому розмаїтті засобів, які допомагають ефективно засвоювати матеріал і здійснювати індивідуальний контроль та консультування слухачів курсів викладачем.

Оскільки процес адаптації до ЗНО вимагає нових форм підготовки до оцінювання знань методом тестування, особливо в умовах, коли результати незалежного оцінювання будуть зараховані тільки для вступних випробувань до ВНЗ, зареєстрованим на сайті “Центр підготовки абітурієнта БДМУ” пропонується також тренінгова програма “Психологічні особливості підготовки старшокласників до ЗНО”. Абітурієнти мають можливість скористатися вправами для розвитку пам’яті, уваги, мислення, зменшення емоційного напруження, набуття навичок релаксації та мобілізації.

…пропонується також тренінгова програма “Психологічні особливості підготовки старшокласників до ЗНО”

Особливістю дистанційних курсів БДМУ  є те, що для абітурієнтів запроваджено новий проект – серію безкоштовних вебінарів, присвячених підго­товці до ЗНО. Ведучі вебінарів – досвідчені викладачі БДМУ.

…для абітурієнтів запроваджено новий проект – серію безкоштовних вебінарів, присвячених підго­товці до ЗНО.

У ході вебінарів слухачам пропонують корисні матеріали, дають рекомендації і поради, які дозволять якісно підготуватися до ЗНО і успішно їх скласти. Кількість учасників вебінарів не обмежена. Питання можна задавати заздалегідь по електронній пошті, або ж під час проведення вебінару у чаті. Відповіді на питання слухачів ведучий дає у ході вебінару.

Слухачі підготовчого відділення, крім якісної підготовки для успішного складання ЗНО, оцінюють власний рівень підготовки перед початком занять;  проходять діагностичні тестування (рубіжні, контрольні); систематизують та узагальнять рівень знань з обраних навчальних предметів. Навчальний процес на підготовчих курсах органічно поєднується з профорієнтаційною роботою, що дозволяє майбутнім абітурієнтам усвідомлено обирати професію і краще адаптуватися до вимог і програм вищої школи.

Вебінар – це 30-хвилинний онлайн-семінар (консультація), який проводиться у форматі дистанційного навчання через Інтернет.

Цікавим є те, що навчання відбувається у вигляді теоретичних і практичних занять, тренувальних тестувань та самостійної роботи під керівництвом викладачів. Тренувальні тести складено згідно з вимогами УЦОЯО до змісту та структури тестів, кількості завдань, складності та часу їх виконання, принципів оцінювання знань. Такий підхід дозволяє вступнику призвичаїтися до форми та змісту завдань ЗНО з кожного предмета і відпрацювати тактичні прийоми раціонального використання часу та оптимальної поведінки під час ЗНО. Підтвердженням якісного навчання на підготовчому відділенні є той факт, що у 2012 році його слухачі стали студентами-першокурсниками БДМУ.

Вміння навчатися – важливий аспект для майбутніх абітурієнтів – з’являється у слухачів підготовчого відділення як один із результатів усвідомленої і результативної роботи на підготовчих курсах БДМУ.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати