• Українська
  • English
“Володимир Івасюк міг писати мелодії, навіть не торкаючись клавіш”
“Володимир Івасюк міг писати мелодії

“Володимир Івасюк міг писати мелодії, навіть не торкаючись клавіш”

ШАНУЄМО ПАМ’ЯТЬ. Меморіальний музей Володимира Івасюка є своєрідним центром популяризації української пісні в її найкращих, найвидатніших зразках, місцем цікавих літературних заходів, конкурсів, концертів, виставок. Музей відвідують гості не лише з України, а й з багатьох країн світу, залишаючи в “Книзі відгуків” записи різними мовами, включно японською, нідерландською, чеською. Та особливо тішить увага молодих людей.

Буковинський державний медичний університет активно працює над естетичним вихованням студентів-медиків. Відповідно і цього року з нагоди 63-ої річниці від дня народження легендарного самородка, куратори медичних факультетів організували екскурсії студентів курованих груп у Чернівецький меморіальний музей Володимира Івасюка.

Студенти разом із кураторами прослухали цікаві екскурсії про життєвий і творчий шлях видатного буковинця, поета-композитора, колишнього студента Чернівецького медичного інституту (тепер БДМУ).

Куратори груп, які разом зі студентами відвідали музей: Наталія Скрицька, викладач кафедри суспільних наук та українознавства, Наталія Бицко, викладач кафедри іноземних мов, Олександр Лазарук, асистент кафедри патоморфології, Ірина Яремій, доцент кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії, Тетяна Процак, асистент кафедри анатомії людини ім. М.Г. Туркевича; Алла Борисюк, професор кафедри психології та соціології, Юлія Карвацька, та Лілія Гулей, асистенти кафери дерматовенерології, Наталія Бєлікова, Анна Проданчук, Христина Манюх, Максимів Олег, Василь Гавалешко – асистенти кафедри терапевтичної та ортопедичної стоматології; Наталія Хомич, асистент кафедри хірургічної та дитячої стоматології

Враження від екскурсій:

Студенти ІІ курсу 16 групи медичного факультету № 2: Нам надзвичайно цікаво було ближче познайомитися з життєвим та творчим шляхом відомого композитора, а також побачити дім, в якому він жив та творив. Нас, безперечно, вразив той факт, що Володимир Івасюк міг писати музику вночі, навіть не торкаючись клавіш. Мелодії народжувались в душі творчого генія.”

Наталія Бицко, викладач кафедри іноземних мов:Цікаві експозиції музею про життя і творчість відомого земляка змусили замислитись якою талановитою була ця людина: автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до 2-х спектаклів, художник, неординарний живописець, фотограф і при цьому професійний медик та скрипаль… Трагічно загинув молодий митець, але велич таланту автора незабутньої “Червоної рути” з роками лише набирає чіткіших обрисів і вражає сучасністю його  творчість.”

Анна Сучеван, староста16 групи ІІІ курсу медичного факультету №2: Дуже приємно, що ми змогли відвідати даний музей, адже в моїй групі навчаються студенти не лише з Чернівців та області, а також з Хмельницької, Івано-Франківської областей, які не знали, що відомий поет та композитор творив та навчався саме тут.Ми – надія нашої країни, повинні знати і шанувати пам’ять таких людей, як Володимир Івасюк. Адже, хто не пам’ятає минулого – не заслуговує майбутнього”.

Анастасія Колабська, студентка 28 групи І курсу, медичного факультету №2: “Пісні Володимира Івасюка, особливо “Червона рута”, подобалися мені з дитинства. Коли я вступила до Буковинського державного медичного університету, то мені захотілося дізнатися більше про відомого Буковинця, який до того ж, як і я зараз, навчався у цьому навчальному закладі. Напередодні річниці з Дня народження Володимира Івасюка куратор нашої групи запропонувала нам відвідати музей композитора і ми радо погодилися.  Екскурсія нам дуже сподобалася, ми дізналися багато нового та цікавого про композитора.  З особливою цікавістю всі ми слухали про студентські роки композитора”.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати