• Українська
  • English
Міністерство освіти і науки України відзначило БДМУ за якість наукових публікацій
Міністерство освіти і науки України відзначило БДМУ за якість наукових публікацій

Міністерство освіти і науки України відзначило БДМУ за якість наукових публікацій

ВІДЗНАКА. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України відзначили Буковинський державний медичний університет за якість наукових публікацій відповідно до рейтингу ВНЗ України за показниками міжнародної наукометричної бази даних SciVerse Scopus.

Висока якість наукових публікацій науковців БДМУ підтверджується великою кількістю опублікованих статей за кордоном. Лише за минулий рік було опубліковано 308 наукових публікацій у закордонних виданнях.

Про якість наукових праць свідчить те, що електронний архів наукових праць співробітників університету серед вищих навчальних медичних закладів України за результатами світового рейтингу інституціональних репозиторіїв “Ranking Web of World Repositories” у січні 2013 року посів 1-ше місце. За даними Українського інституту промислової власності БДМУ займає ІІІ місце серед вищих медичних навчальних закладів за кількістю отриманих охоронних документів (патентів та винаходів). Упродовж минулого року сектором інноваційного розвитку університету опрацьовано та подано до Укрпатенту 106 заявок на винахід та отримано 81 патент на корисну модель та 2 патенти на винахід, заявником та власником яких є БДМУ, що в чотири рази перевищує показники 2011 року.

…журнал “Клінічна та експериментальна патологія” зареєстровано як електронний інформаційний ресурс під №1 в Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Також з кожним роком підвищується рівень цитувань професорсько-викладацького персоналу БДМУ відповідно до показників наукометричної бази даних Scopus. Лише за останні два роки університет став співзасновником 2 нових журналів – “Міжнародний ендокринологічний журнал”, “Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина”. Ці видання є унікальними, тому що в них публікуються матеріали, які пов’язані із підготовкою та підвищенням кваліфікації лікарів, зокрема у журналі “Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина” публікуються роботи, які використовуються у підготовці та підвищенні кваліфікації лікарів зі спеціальності “Неонатологія”.

Ще одним важливим кроком у напрямку популяризації наукових здобутків співробітників БДМУ, підвищення показників цитованості стало те, що 7 лютого 2013 року журнал “Клінічна та експериментальна патологія” зареєстровано як електронний інформаційний ресурс під №1 в Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації України.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати