• Українська
  • English
Студентка БДМУ стала мером студреспубліки
Студентка БДМУ стала мером студреспубліки

Студентка БДМУ стала мером студреспубліки

СТУДЕНТСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ. 4 липня відбулися вибори мера Студреспубліки – 2013 Чернівецької області й ним стала студентка медичного факультету №1 БДМУ – Олександра Стойка. Олександра виборола перемогу в двох претендентів з інших вишів.

Цьогоріч за перемогу змагалися 6 навчальних закладів та 8 команд: Буковинський державний медичний університет, Чернівецький національний університет імені Ю.Федьковича, Буковинський державний фінансово-економічний університет (2 команди), Чернівецький торгово-економічний інститут КНТЕУ (2 команди), Чернівецький медичний коледж БДМУ та Чернівецький коледж дизайну та економіки.

Про враження від цьогорічної обласної студреспубліки нам розповідає тепер уже мер  – Олександра Стойка.

– Участь у студентській республіці беру не вперше, минулого року я очолювала команду медичного коледжу БДМУ. Цей фактор допоміг легко адаптуватися до фестивалю. В загальному враження найпозитивніші, не дивлячись на погодні умови. В перший день відбулося офіційне відкриття фестивалю, і вже під час представлення наша команда “Градус +1”дала всім зрозуміти, що ми не боїмося нікого і прийшли лише за перемогою.

Сама гра Студентська республіка передбачає поєднання відпочинку та змагань, адже для реєстрації політичної партії, блоку та кандидата в мери необхідні студреспубліканські гроші – студрики, які можна отримати лише шляхом активної участі у грі.

Як розповідає Олександра, команда БДМУ була найкращою в інтелектуальних конкурсах та виборола перші місця в Брейн-рингу та Оргдіяльницьких іграх. Другими стали в суб-фесті “Прибирання”, а третіми – у відеоконкурсі. Наша красуня Анастасія Трифаненко виборола титул ІІ-віце міс Студреспубліки. БДМУ не відставав і в конкурсі “Нічна туса” – наш Dj Steroff (Стас Мазурчак) зайняв ІІ місце у битві Dj ,а MC BotaniQ здобув перемогу в конкурсі МС.

“Великою підтримкою та опорою у фестивалі була команда студентів БДМУ та команда випускників нашого університету. Перемога дісталася не легко, адже мої опоненти були не менш гідними та амбітними. В боротьбі використовувалися як стратегічні так й тактичні методи – на них вибудовувався план перемоги. Одним із найважливіших факторів була співпраця з іншими командами. До складу нашої могутньої коаліції увійшли три навчальні заклади: БДМУ, ЧМК БДМУ та ЧКДЕ,” – ділиться враженнями Олександра.

Зазначимо, що вибори в мери проводяться шляхом таємного голосування всіх жителів,у яких є паспорт громадянина Студреспубліки. За годину до початку голосування були проведені дебати кандидатів, яких було троє: Ткач Олег (ЧТЕІ КНТЕУ ), Заліско Олександр (БДФЕУ) та Стойка Олександра (БДМУ). В голосуванні прийняли участь близько 400 громадян Студреспубліки. Інтригу тримали довго – результати голосування були оголошені наприкінці дня. Паралельно з виборами мера проводилися вибори до студентського магістрату, який складається з 15 чоловік – 4 з них представники Буковинського державного медичного університету.

Олександро, які у вас зараз обов’язки і які плани на майбутнє?

– Найголовнішим моїм обов’язком є відстоювати права та інтереси студентів Чернівців, адже я тепер найголовніший студент нашого міста (сміється – авт.). Звичайно, перш за все зібрати сильну команду на Крим, на Всеукраїнську студентську республіку і безперечно, дуже б хотілося стати студентським президентом України.

А після Всеукраїнського етапу разом із командою плануємо зреалізувати декілька планів та проектів, які наразі на меті. Також з радістю прислухатимусь до ідей активного студентства нашої області. Безперечно підтримуватиму авторитет своєї альма-матер і гордо нестиму звання студента БДМУ. Старатимусь, щоб роботу студентського мера було відчутно увесь рік.

Від імені ректорату щиро вітаємо Олександру з обранням на посаду, бажаємо подальших успіхів у навчанні та студентському самоврядуванні та перемоги на Всеукраїнському етапі Студентської республіки.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати