• Українська
  • English
Світ професій – складний та захоплюючий
Світ професій – складний та захоплюючий

Світ професій – складний та захоплюючий

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА. Професій усього нараховується більше шести тисяч, і кожна ставить певні вимоги до людини. Одні вимагають сили і кмітливості, інші розуму й охайності або уміння спілкуватися і стриманості. Як складно сучасним школярам обрати свій фах. Чарльз Дарвін казав:“Якщо ви вдало оберете труд і докладете до нього душу, то щастя саме знайде вас”.

Проблеми вибору постають перед сьогоднішніми випускниками шкіл – завтрашніми абітурієнтами. Їх чекає ЗНО та перші кроки на шляху до професії.

Серед пріоритетних напрямків іміджевої політики БДМУ чільне місце займає постійна профорієнтаційна робота. Краще зрозуміти роботу лікаря, фармацевта чи медичної сестри, познайомитися з цікавим і різноманітним сьогоденням в медичному університеті допомагали старшокласникам Буковини професор Роман Булик, відповідальний за профорієнтаційну роботу, Алла Борисюк, професор кафедри психології та соціології, Оксана Оліник, доцент кафедри внутрішньої медицини, Віталій Чорноус, доцент, завідувач підготовчого відділення для громадян України, Андрій Бамбуляк, асистент кафедри хірургічної та дитячої стоматології, Микола Гарас, асистент кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, Інга Єременчук, аспірант кафедри фтизіатрії та пульмонології, Тарас Кметь, доцент кафедри гігієни та екології, Олександр Лазарук, асистент кафедри патоморфології, Олександр Петришен, асистент кафедри гістології, цитології та ембріології, Василь Присяжнюк, асистент кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб, Олександр Ровінський, асистент кафедри фармації, Сергій Сажин, асистент кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, Яна Телекі, асистент кафедри внутрішньої медицини. Упродовж місяця співробітники БДМУ працювали зі старшокласниками чернівецьких гімназій, ліцеїв та шкіл – демонстрували презентації про БДМУ, роздавали рекламну продукцію, роз’яснювали, відповідали на запитання учнів та доводили, що навчатись цікаво та варто це робити саме в БДМУ.

Також акцентовано увагу дев’ятикласників і на вступі до коледжу БДМУ, де студент зможе поряд з загальною середньою освітою отримати освіту за спеціальністю “Фармація” чи “Сестринська справа”.

Випускники отримали буклети з необхідною інформацією, дізнались більше про роботу сайтів “Інформаційний центр абітурієнта БДМУ” та “Центр підготовки абітурієнта БДМУ” і можливості, які пропонує абітурієнтам БДМУ. Учні були запрошені на навчання на підготовчих курсах та на дні відкритих дверей, які традиційно проводяться в університеті. А ще, викладачі подарували свої позитивні емоції та приємне спілкування, яке, сподіваємось, допоможе старшокласникам зробити такий необхідний і вкрай важливий вибір.

Матеріал підготували: Роман Булик, професор кафеди медичної біології, генетики та фармацевтичної ботаніки  та Оксана Оліник, доцент кафедри внутрішньої медицини

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати