• Українська
  • English
Студенти БДМУ відвідали вихованців Магалянського будинку-інтернату
Студенти БДМУ відвідали вихованців Магалянського будинку-інтернату

Студенти БДМУ відвідали вихованців Магалянського будинку-інтернату

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ. 18 грудня, напередодні Святого Миколая, студенти 22 групи II курсу БДМУ зі своїм куратором професором Тетяною Хмарою. Студенти відвідали дитячий будинок-інтернат у с. Магала, Новоселицького району Чернівецької області. В закладі виховується 65 дітей у віці від 7 до 35 років.

Як розповідають майбутні медики, цьогоріч їм вдалось посприяти здійсненню деяких дитячих мрій – вони з’ясували потреби дитячого будинку і долучилися до збору та закупівлі необхідних речей та продуктів.

“Діти, що залишились без батьківської опіки, дуже зраділи спілкуванню з гостями. Кожен з них хотів поділитись своїми успіхами та певними досягненнями, привернути увагу до себе. Не дивлячись на деякі вади розвитку вихованців, за короткий час вони зуміли нас по-справжньому здивувати, передусім своєю добротою. Кожна дитина – індивідуальність, яка проявляє себе з часом і за допомогою близьких людей. Юні обдарування закладу за участю вихователів зацікавлені різними сферами діяльності. Зокрема нас радісно зустрів Іван, який пізніше запросив нас у свою міні-галерею, в якій знаходяться його картини. Ентузіазму цього юнака може позаздрити будь-хто. Хлопець, можливо, не так досконало володіє фарбами, але це все ще попереду. Також було дуже приємно зустріти Андрія, юнака, який самостійно оволодів технікою в’язання шпицями та крючком, але сам занадто сором’язливий, щоб вихвалятись своїми роботами перед гостями. І такі таланти не поодинокі,” – діляться враженнями студенти-волонтери БДМУ.

Студенти відзначають, що дуже важливу та нелегку роботу виконують працівники закладу, зокрема директор інтернату. На їхні плечі лягла відповідальність за людські долі та їх нелегке життя. В сім’ї важко виховати двох дітей, а тут їх 65 з певними вадами розвитку, і кожному необхідна турбота і любов, хоч і материнську вона не замінить ніколи, але її важливо відчувати – щиросердечну любов і турботу. Хлопці та дівчата дуже добре відносяться один до одного, вихователі полюбили їх вже як рідних і це приємно бачити. Це діти які залишились без батьківської любові та опіки, але ці малюки та підлітки заслуговують на свято, як ніхто інший.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати