• Українська
  • English
Збірна БДМУ по волейболу здобула золото на Міжнародному турнірі
Збірна БДМУ по волейболу здобула золото на Міжнародному турнірі

Збірна БДМУ по волейболу здобула золото на Міжнародному турнірі

ДО 70-РІЧЧЯ БДМУ. Упродовж 14-16 лютого в БДМУ проходили змагання І-го Міжнародного турніру з волейболу серед жіночих команд з нагоди 70-річчя БДМУ. У турнірі брали участь команди Новоселицького, Вашківецького та Чернівецького медичних коледжів БДМУ, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Кишинівського державного медичного університету ім. М. Тестеміцану.

Турнір проводиться вже другий рік поспіль, але цього року він отримав статус міжнародного. Завдяки підтримці ректора Тараса Бойчука та профспілкового комітету університету БДМУ зміг достойно прийняти гостей і провести змагання на високому рівні.

Ігри у підгрупах проходили у спорткомплексі університету, а фінальні були проведені у професійному волейбольному залі спорткомплексу “Будівельник”.

Всі команди достойно боролися за перемогу, фахівці, які були присутні на змаганнях, відзначили, що рівень команд значно зріс порівняно з минулим роком. Надзвичайно потужно виступила команда наших друзів з Кишинівського медичного університету. Дівчата продемонстрували високу техніку та тактику гри, але у півфінальних іграх лише трохи поступилася команді ЧНУ ім. Ю. Федьковича і в результаті здобули бронзові медалі. А гра за перше місце між командами ЧНУ та БДМУ виявилася справді достойною фіналу міжнародного турніру. Лише у 5-й партії з мінімальним розривом дівчата збірної БДМУ вирвали перемогу у суперниць і стали чемпіонками міжнародних змагань.

Цікаво, що лише кілька днів назад на першості області серед ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації у такій самій запеклій боротьбі наші дівчата поступилися суперницям з ЧНУ. Але цього разу на трибунах поряд зі студентами за них надзвичайно емоційно вболівали присутні на змаганнях проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Геруш, голова профкому БДМУ Петро Ковальчук, проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Ніна Зорій, помічник ректора з іміджевої політики Алла Борисюк, завідувач курсом лорхвороб, гравець ветеранської збірної області з волейболу Олександр Плаксивий. Напевно, така потужна підтримка допомогла команді Буковинського державного медичного університету здобути перемогу.

Завершилися змагання церемонією нагородження, де був присутній начальник Чернівецького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Корнелій  Жукотинський. Всі команди отримали не лише нагороди, а й пам’ятні подарунки. Дівчата з Молдови залишися надзвичайно задоволеними, адже для них, крім змагань, було організовано цікаву екскурсійну програму. Вони обіцяли наступного року обов’язково приїхати до нас, а ще чекають до себе у гості на фестиваль спорту у жовтні 2014 року. Сподіваємось, що цей турнір стане вдалим початком налагоджування спортивних зв’язків з вузами-побратимам.

Матеріал підготувала: Наталія Куліш, старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати