• Українська
  • English
Семінар-практикум з хірургії у рамках Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів та молодих вчених
Семінар-практикум з хірургії у рамках Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів та молодих вчених

Семінар-практикум з хірургії у рамках Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів та молодих вчених

ПРАКТИКУМ. 3 квітня у лекційній аудиторії кафедри хірургії БДМУ у рамках Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів та молодих вчених відбувся семінар-практикум з хірургії, в якому взяли участь понад 30 студентів з нашого університету, а також з Дніпропетровська, Запоріжжя, Івано-Франківська, Республіки Молдова.

Організатори заходу забезпечили можливість оволодіння технікою зав’язування хірургічних вузлів та накладання швів на розроблених на кафедрі стендах-тренажерах. Практикум проводили асистенти кафедри Ярослав Войтів, Ян Гирла та Володимир Москалюк, які показали майстер-клас по зав’язуванню хірургічних вузлів різними способами та методики накладання окремих швів. Усі охочі мали можливість потренуватись у набутті цих навичок, а також пройти своєрідний тест на якість їх виконання під контролем співробітників кафедри. Дані тренажери на подібних заходах у БДМУ застосовані вперше, що підвищило інтерес молодих вчених до програми семінару, які висловили думку про важливість подібних тренувань для студентів.

З великим захопленням учасники зустріли другий етап практикуму – тренінг на лапароскопічному тренажері, де кожен міг в умовах, максимально наближених до реальних, виконати ряд вправ, направлених на покращення координації та точності рухів, спробувати накласти шви та зав’язати хірургічний вузол, що необхідно при виконанні лапароскопічних втручань. Майстер-клас по лапароскопічних маніпуляціях провели завідувач кафедри хірургії БДМУ професор Ігор Полянський та доцент Михайло Гресько.

Особливістю заходу стала пряма відеотрансляція з операційної у комп’ютерний клас кафедри хірургії, де учасники семінару-практикуму мали можливість спостерігати за всіма етапами оперативного втручання, яке виконував доцент Володимир Андрієць. Співробітники кафедри фахово коментували хід операції та відповідали на чисельні запитання учасників форуму.

Усі учасники семінару-практикуму з ентузіазмом брали участь у запропонованих заходах та висловились про необхідність ширшого інтегрування подібної програми з практичних навичок у навчальний процес. Найактивніші студенти отримали відповідний сертифікат, який засвідчив про їх участь у семінарі.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати