• Українська
  • English
Прем’єра вистави “Шалений день, або весілля Фігаро”
Прем’єра вистави “Шалений день

Прем’єра вистави “Шалений день, або весілля Фігаро”

СТУДЕНТСЬКИЙ ТЕАТР. 7 травня студентський аматорський народний театр Буковинського державного медичного університету презентував глядачам прем’єру вистави відомого французького класика П’єра Бомарше “Шалений день, або весілля Фігаро”. Саме ця п’єса принесла Бомарше світову славу та визнання. І в той же час викликала хвилю двозначних настроїв…

Від імені ректорату щиро вітаємо артистів Студентського театру БДМУ з успішною прем’єрою та бажаємо любові глядачів та багато нових постановок.

На різних світових сценах п’єса Бомарше оживала в різноманітних інтерпретаціях та образах. Проте і сьогодні сучасні режисери звертаються до генія Бомарше.

Для театрального глядача склався стереотип про Фігаро – кмітливого, мужнього, активного, непохитного духом, веселого інтригана, який вміє бути одночасно в декількох місцях. “Фігаро там, Фігаро тут” фразу, яку ми частенько використовуємо в побуті, проте автор створив образ головного героя в іншому ракурсі. Фігаро – це філософ, це людина, яка вміє мислити і творити своє життя.

 – Граф… Графиня… Бортолло… Марселіна… Феншета… Керубіно… Базиль… Бредуазон… Слуги… Кожен з них шукає своє… Хтось прагне за будь-якої ціни отримати свої станові привілеї… У образах виникає аналогія сучасності… Саме класика і через тисячу років пропагуватиме і викриватиме різні сторони особистостей різних епох. І саме завдяки таким Фігаро і Сюзанні, розумієш, що світ не приречений… А має право на гідне, чесне щасливе життя! Саме таку інтерпретацію презентували артисти Студентського аматорського театру Буковинського державного медичного університету,” – розповідає режисер-постановник вистави Валентина Головко, Заслужена артистка України, художній керівник палацу “Академічний”.

Як зазначає Валентина Миколаївна, не тільки студенти університету втілювали образи на сцені. Серед студентства вирізняються вже асистенти, практикуючі лікарі та магістранти кафедр, які не зважаючи на всю свою занятість, продовжують справу, яку розпочали ще декілька років тому назад, коли був створений студентський театр – це Віталій Іліка (асистент кафедри патоморфології) у ролі Фігаро, Юрій Дутчак (лікар акушер-гінеколог Обласної дитячої клінічної лікарні) у ролі графа та Вероніка Раца (магістрант кафедри внутрішньої медицини) у ролі Марселіни.

Розширений фоторепортаж: Вадим Бойко, Руслан Савка, Сергій Грицуник

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати