• Українська
  • English
Використання засобів фізичної реабілітації для збереження та зміцнення здоров’я населення
Використання засобів фізичної реабілітації для збереження та зміцнення здоров’я населення

Використання засобів фізичної реабілітації для збереження та зміцнення здоров’я населення

ОН-ЛАЙН НАРАДА. 28 травня вперше відбулась в on-line режимі нарада-семінар завідувачів опорними та однопрофільними кафедрами (курсами) з дисциплін “Фізична реабілітація, спортивна медицина” та “Фізичне виховання” вищих медичних навчальних закладів (ВМНЗ) МОЗ України, в якій прийняли участь представники відповідних кафедр усіх медичних закладів України.

Основні напрямки, які розглядались на нараді-семінарі, були присвячені удосконаленню викладання дисципліни та покращенню здоров’я населення України.

Нараду відкрив завідувач кафедри фізичного виховання та спортивної медицини Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького професор Анатолій Магльований, який привітав учасників наради і підкреслив важливе значення дисципліни “Фізична реабілітація, спортивна медицина” при підготовці майбутніх лікарів усіх спеціальностей з питань збереження і зміцнення здоров’я та профілактики захворювань, а також своєчасного відновного лікування при патології за допомогою використання засобів фізичної реабілітації.

Від Буковинського державного медичного університету у нараді приймали участь відповідальна за курс “Фізична реабілітація та спортивна медицина” професор Оксана Полянська та відповідальна за курс “Фізичне виховання” старший викладач Наталія Куліш.

Зазначимо, кафедра внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Буковинського державного медичного університету є опорною МОЗ України з підготовки фахівців з дисципліни “Фізична реабілітація, спортивна медицина” для спеціальності “Медична психологія”. Співробітниками кафедри готувались типові навчальні програми: “Спортивна медицина та психологія спорту” (курс за вибором) (для спеціальності “Медична психологія” (2012), “Фізична реабілітація. Спортивна медицина” (для спеціальності “Медична психологія” (2012) та “Медична реабілітація” (курс за вибором) для спеціальностей “Лікувальна справа”, “Педіатрія”, “Медико-профілактична справа” (2013).

Професор Оксана Полянська виступила з доповідями “Застосування нових методів викладання дисципліни “Фізична реабілітація, спортивна медицина” для студентів зі спеціальності “Медична психологія” та “Підвищення мотивації при підготовці до занять з дисципліни “Фізична реабілітація, спортивна медицина” у студентів зі спеціальностей “Лікувальна справа” та “Педіатрія”.

На нараді розглядались завдання профільних кафедр з удосконалення навчально-методичного та організаційно-методичного рівня викладання дисципліни “Фізична реабілітація. Спортивна медицина”, питання про творчу діяльність студентів як фактора підвищення якості практичних занять з фізичної реабілітації та спортивної медицини, про досвід проведення медичного профілактичного огляду студентів, які зараховані до навчання у медичний університет. Готується до видання національний підручник “Фізична реабілітація, спортивна медицина” (для студентів медичних факультетів), співавтором якого є професор БДМУ – Полянська О.С.

В рамках обговорення доповідей запропоновано розпочати цикл лекцій в режимі on-line за участю провідних фахівців медичних закладів України з актуальних питань спортивної медицини та фізичної реабілітації.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати