• Українська
  • English
Майбутні лаборанти БДМУ проходили переддипломну практику
Майбутні лаборанти БДМУ проходили переддипломну практику

Майбутні лаборанти БДМУ проходили переддипломну практику

ПРАКТИЧНА РОБОТА. Необхідність інтеграції медичної освіти у європейський простір вимагає підвищення рівня як теоретичної, так і практичної підготовки випускників. На сучасному етапі освіта в Україні перебуває у стані докорінних змін, що викликано новими вимогами суспільно-економічного життя, суть яких полягає у необхідності підвищення, насамперед, практичного рівня підготовки майбутніх фахівців.

У Буковинському державному медичному університеті робота з практичної підготовки студентів спрямована на вдосконалення практичного навчання, як основи підготовки висококваліфікованих фахівців, позааудиторної самостійної роботи, як важливого фактору активізації науково-пошукової діяльності, поглиблення професійних знань та впровадження у навчальний процес передових педагогічних технологій.

Студенти 4 курсу медичного факультету № 4 зі спеціальності «Лабораторна діагностика» (ОКР – «бакалавр») проходили переддипломну практику в кращих лікувальних установах області. Серед них — клініко-діагностичні лабораторії (клінічна, біохімічна та бактеріологічна) ОКУ “Лікарня швидкої медичної допомоги” та лабораторії Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області (вірусологічна, токсикологічна, охорони навколишнього середовища, гігієни харчування та комунальної гігієни).

Метою переддипломної практики було удосконалення, поглиблення та систематизація знань, отриманих студентами в процесі вивчення таких дисциплін як “Клінічні лабораторні дослідження”, “Біологічна хімія з біохімічними методами дослідження”, “Мікробіологія з основами імунології та технікою мікробіологічних досліджень” та “Гігієна з основами екології та технікою санітарно-гігієнічних досліджень”. Це дає можливість студентам якомога повніше долучатися до їх майбутньої професійної діяльності.

Під час практики студенти ознайомилися з посадовими обов’язками, правами, роботою лаборанта на різному медичному обладнанні у лабораторіях різного профілю, чинними наказами та інструктивними листами МОЗ України, Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА, методичними рекомендаціями, Держстандартами, нормативно-технічною документацією.

Після завершення переддипломної практики студенти успішно склали диференційований залік перед комісією, до складу якої ввійшли голова комісії, професор Лілія Тодоріко, декан медичного факультету №4, професор Таміла Сорокман, завідуючий кафедрою догляду за хворими та ВМО  професор Ігор Плеш та викладачі кафедр.

Враховуючи трудову дисципліну, ставлення до своїх обов’язків, високий рівень теоретичної та практичної підготовки комісія відзначила студентів Дедерчук Тетяну, Мазур Вільміну, Лізюк Аліну.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати