• Українська
  • English
Студенти БДМУ пам’ятають про людей поважного віку
Студенти БДМУ пам'ятають про людей поважного віку

Студенти БДМУ пам’ятають про людей поважного віку

Уже декілька років поспіль колектив кафедри гістології, цитології та ембріології зі студентами академічних груп медичного факультету №1 та № 2 у перші жовтневі дні відвідують мешканців геріатричного центру. А передувало цьому проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 1 жовтня Міжнародним днем громадян похилого віку. Україна, як повноважний член ООН, підтримала цю ініціативу.

З 1997 року у нашій державі Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно.

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Літній вік людини – зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, те що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

У наймудрішій книзі на Землі, в Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Саме для того, щоб привернути увагу спільноти до проблем людей похилого віку та виразити вдячність за їх працю та досягнення, цей день святкується в Європі.

Організаторами акції були придбанні подарунки для жителів центру, а студентами підготовлена концертна програма.

Приємно було спостерігати, як посмішки на обличчі літніх мешканців закладу розквітали, як проліски на весні. А це можливо було за рахунок чудових слів, що лунали від організаторів свята, завдяки чудовим пісня, що звучали з вуст студентів медиків Петрюка Богдана, Коротчук Марини, Лутчак Ірини та Малайка Сергія. Приємно відмітити, що до проведення заходу підключилися учні Ходоровський Богдан та Ходоровський Данило учасники творчих студій 2 гімназії №35. Мешканці закладу гостинно приймали студентів та викладачів і потік слів подяки за організоване свято не зупинявся.

І усім стало зрозуміло, що нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати