• Українська
  • English
У БДМУ проводять курси з підготовки санітарних інструкторів
У БДМУ проводять курси з підготовки санітарних інструкторів

У БДМУ проводять курси з підготовки санітарних інструкторів

На базі кафедри догляду за хворими та ВМО з 27 жовтня по 08 листопада проводяться курси з підготовки санітарних інструкторів з числа вчителів загальноосвітніх шкіл міста. 

Першими стали 20 вчителів за фахом максимально приближеним до медичних проблем (біологи, хіміки, викладачі основ здоров’я, захисту Вітчизни, фізичного виховання).

На спільному засіданні проректора з лікувальної роботи проф. Іфтодія А.Т. із завідувачами кафедр догляду за хворими та ВМО (проф. Плеш І.А.), внутрішньої медицини (проф.Федів О.І.), травматології, ортопедії та нейрохірургії (проф. Васюк В.Л.) розроблені детальні тематичні плани лекцій та практичних занять підготовки санітарних інструкторів. Викладачами призначені доц. Ковальчук П.Є. – учасник бойових подій в Афганістані, полковник м.с. Стефанчук В.І., спеціалісти з воєнно-польової терапії доц. Андрусяк М.П., воєнно-польової хірургії проф. Сидорчук Р.І., доц. Хомко О.Й., доц. Петрюк Б.В., військової гігієни Іфтодій О.М., досвідчені реаніматологи ас. Кифяк П.В., та ас. Ковтун А.І. Для якісного та усвідомленого навчання викладачі підготовили необхідні засоби табельного обладнання для відпрацювання запланованих тем практичних занять з надання долікарської допомоги у вогнищах воєнних подій (тимчасова зупинка кровотеч, накладання бинтових пов’язок на уражені поверхні тіла поранених, основ реанімації та ін.). У лекційному матеріалі на мультимедійних презентаціях представлені основні заходи санімуноепідеміологічного режиму у військах, організація системи надання медичної допомоги на етапах евакуації, сортування уражених за важкістю стану, оснащення та забезпечення медичними засобами під час проведення військових подій. До послуг курсантів заздалегідь підготовлені електронні версії лекцій та відео-презентації, які кожен слухач може продублювати або переслати на електронну пошту загальноосвітньої школи.

Сподіваємось, що отримані курсантами знання та, особливо, практичні навички з надання долікарської допомоги, завжди можуть бути корисними не тільки в зоні АТО, але й у повсякденному житті. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати