• Українська
  • English
Професор БДМУ взяла участь у конференції в Узбекистані
Професор БДМУ взяла участь у конференції в Узбекистані

Професор БДМУ взяла участь у конференції в Узбекистані

25-26 листопада у Самаркандському державному медичному інституті (Республіка Узбекистан) відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми медичної реабілітації, фізіотерапії та спортивної медицини».

У работі конференції взяли участь більше 200 делегатів з різних країн світу. Святкове відкриття конференції відбулось в Актовому залі Самаркандського державного медичного інституту з вітального слова ректора проф. А.М. Шамсієва.

Учасників конференції привітали директор Республіканського науково-практичного медичного центру терапії та медичної реабілітації проф. А.Л. Аляви, ас. кафедри акушерства та гінекології Курського державного медичного університету О.В. Нехорошкова, зав. кафедрою спортивної медицини і медичної реабілітації післядипломної освіти Казахського національного медичного університету проф. Г.П. Касимова, старший науковий співробітник інституту хірургії ім. А.В. Вишневського М.В. Кадирова.

Від Буковинського державного медичного університету в роботі конференції взяла участь професор кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Полянська О.С., яка привітала учасників конференції, побажала успіхів новоствореній кафедрі медичної реабілітації і спортивної медицини та виступила на пленарному засіданні з доповіддю «Зміни електрокардіограми у спортсменів».

На секційних засіданнях були заслухані доповіді з наступних напрямків: «Фізична реабілітація та спортивна медицина», «Медична реабілітація хворих у неврології»,  «Медична реабілітація у педіатрії, акушерстві та гінекології», «Медична реабілітація хворих у терапії». У секції «Фізична реабілітація та спортивна медицина» були висвітлені актуальні проблеми організації і розвитку служби спортивної медицини. В секції «Медична реабілітація хворих у неврології» обговорювались питання введення іноваційних технологій та програм реабілітації хворих на ДЦ та інсульти. У секції «Медична реабілітація у педіатрії, акушерстві та гінекології» були розглянуті питання про охорону материнства та дитинства, збереження репродуктивного здоров’я жінок. У секції «Медична реабілітація хворих у терапії» були розглянуті питання щодо розробки реабілітаційних програм в комплексному лікуванні захворювань внутрішніх органів.

У рамках співробітництва Буковинського державного медичного університету та Самаркандського державного медичного інституту проф. Полянська О.С. мала можливість ознайомитись з матеріально-технічною базою закладу, працювати з студентською молоддю на практичних заняттях та  прочитати цикл лекцій, ознайомитись з культурними цінностями м. Самарканд, традиціями узбеків.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати