• Українська
  • English
Майстер-клас для сімейних лікарів Новоселицького району
Майстер-клас для сімейних лікарів Новоселицького району

Майстер-клас для сімейних лікарів Новоселицького району

На базі Навчально-практичного центру (НПЦ) первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) Буковинського державного медичного університету в с. Бояни Новоселицького району 4 грудня  відбувся майстер-клас з офтальмоскопії для сімейних лікарів, організований кафедрою сімейної медицини за участю д.мед.н., завідувача кафедри офтальмології Ярослава Івановича Пенішкевича.

На майстер-класі були присутні сімейні лікарі КУ «ЦПМСД Новоселицького району» разом з його очільником – В’ячеславом Васильовичем  Бежаном, заступник начальника управління організації лікувально-профілактичної роботи та розвитку медичної допомоги населенню – начальник відділу розвитку та контролю якості медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Любов Григорівна Крикливець, професорсько-викладацький склад кафедри сімейної медицини (в.о. зав. кафедри, професор Лариса Петрівна Сидорчук, доценти Оксана Анатоліївна Петринич та Лариса Василівна Мельничук, асистент Аліна Андріївна Соколенко), студенти 6 курсу медичного факультету № 2.

Проведення майстер-класу з офтальмоскопії в умовах НПЦ ПМСД БДМУ в с. Бояни ініційовано з урахуванням позитивного досвіду та схвальних відгуків учасників аналогічного заходу в НПЦ ПМСД БДМУ у с. Коровія Глибоцького району. Організація майстер-класу в черговий раз наблизила процес вивчення офтальмології до потреб практичної роботи сімейних лікарів, які мали нагоду ознайомитися з сучасними принципами діагностики найактуальнішої офтальмологічної патології (глаукоми, катаракти, очних ускладнень цукрового діабету, гіпертонічної хвороби тощо), визначити гостроту зору, виміряти внутрішньоочний тиск, оглянути очне дно шляхом офтальмоскопії з використанням портативного офтальмоскопа. 

Крім того, під час виїзду до НПЦ ПМСД БДМУ у с. Бояни професором та доцентами кафедри сімейної медицини було проконсультовано 8 пацієнтів терапевтичного та педіатричного профілю. Під час консультацій були присутні й студенти 6 курсу, які  в умовах сільської амбулаторії мали можливість оглянути пацієнтів, детально ознайомитися з обліковою документацією, реєструвати та інтерпретувати дані ЕКГ. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати