• Українська
  • English
Індійська спільнота відзначила національне свято
Індійська спільнота відзначила національне свято

Індійська спільнота відзначила національне свято

26 січня індійська спільнота студентів Буковинського державного медичного університету відзначила День Республіки Індія.

Студенти підготовчого відділення, першого та другого курсів спільно з головним куратором медичного факультету № 3 Гарасом М. Н., викладачами кафедри психології та соціології Жуковською А.О. та Павлюк О.І., кафедри суспільних наук та українознавства Аністратенко А.В. підготували імпрезу «Що таке Індія».

Національне вбрання, страви, традиції, пісні – це далеко не все. що можна було почути й побачити на святі. «З рідної держави неможливо поїхати, адже Батьківщина міститься не на карті. Вона – у кожного в серці» – ділиться враженнями від першого святкування Дня Республіки поза межами своєї країни студентка Ійпе Флорін.

Дівчата демонстрували на охочих моделях уміння малювати мехенді – традиційний індійський малюнок хною на шкірі, а хлопці тим часом почастували присутніх індійським чаєм, що його готують на молоці. Найчастіше малюють таке тимчасове татуювання на долонях або кисті рук. Мехенді вважається жіночою прикрасою, а самі малюнки носять символічний характер, хоч і мають суто декоративну роль. Часто зображається сонце й різні солярні знаки як символи розуму і духовного світла, а також квіти як символ єднання людини з природою.

Єднання в різних проявах і аспектах – є характерною особливістю індійської культури: 1652 діалекти, 21 офіційна мова, окрім гінді та англійської, сотні віросповідань – у таких полікультурних і поліетнічних умовах живе ця незбагненна держава вже багато віків. Як писав Юрій Андрухович у поемі «Індія»: «Індія – це не зовсім півострів. Це материк, що межує з Нічим. Ані атлас, ані словник не враховують факту, що світ оповитий Нілом», а викладачі університету намагаються у процесі навчання студентів зберегти їхню природну схильність поєднувати різні вміння, якості та додати до природного відчуття інтелектуальний кругозір і освітні компетенції.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати