• Українська
  • English
У БДМУ відбувся День відкритих дверей
У БДМУ відбувся День відкритих дверей

У БДМУ відбувся День відкритих дверей

У Палаці «Академічний» Буковинського державного медичного університету 31 січня відбувся «День відкритих дверей», на який завітали близько 200 абітурієнтів та їх батьків з різних областей України.

Захід розпочався хвилиною мовчання на знак скорботи за Героями та мирними жителями, які загинули на Сході країни.

Присутнім був представлений відеофільм «Буковинському державному медичному університету – 70 років», який ознайомив гостей заходу з історією, сьогоденням і пріоритетними векторами розвитку медичного університету Буковини. Від імені ректорату та професорсько-викладацького складу привітав усіх присутніх проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Геруш, який розповів про навчання у Буковинському державному медичному універси­теті, структуру та основні здобутки навчального закладу.

Про умови та правила прийому до університету у 2015 році, відмінну від попередніх років систему визначення результатів абітурієнта, напрями і спеціальності, за якими проводиться підготовка у виші розповів відповідальний секретар приймальної комісії, декан медичного факультету №2 Володимир Глубоченко.

Для кращої адаптації та підготовки абітурієнтів до складання зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році та навчання у БДМУ впроваджено ІТ-технології, відкрито підготовчі курси, створені та активно функціонують сайти «Інформаційний центр абітурієнта БДМУ» та «Центр підготовки абітурієнта БДМУ». Про роботу сайтів та про іншу корисну для вступників інформацію розповів відповідальний за профорієнтаційну роботу, професор Роман Булик.

З факультетами та спеціальностями, за якими ведеться підготовка в університеті, ознайомили присутніх заступник декана медичного факультету №1 Микола Гінгуляк, представник деканату медичного факультету №4 Сергій Сажин, декан стоматологічного факультету В’ячеслав Білоокий, декан фармацевтичного факультету Петро Присяжнюк. Про навчання студентів за спеціальностями «Сестринська справа» та «Фармація» у Коледжі БДМУ, де проводиться набір на базі 9 класів, розповіла директор Коледжу Тамара Грачова. Зі студентським самоврядуванням, побутом та дозвіллям у стінах університету ознайомила студентка VI курсу медичного факультету №1, голова Студентської Ради Анна Рибарчук.

Ведучою «Дня відкритих дверей» була доцент кафедри внутрішньої медицини, член робочої групи з іміджевої політики БДМУ Оксана Оліник. У теплій та дружній атмосфері для абітурієнтів, їх батьків та гостей дарували свої музичні номери учасники мистецьких студій Палацу «Академічний»: студентка медичного факультету №1 Ірина Лутчак; студентка фармацевтичного факультету Оксана Небеснюк, студенти медичного факультету №2 Роман Рак та Богдан Петрюк.

На завершення всі присутні мали змогу здійснити екскурсію в Історико-медичний музей БДМУ та відвідати кафедри університету.

«День відкритих дверей» вселяє надію, що присутні випускники загальноосвітніх навчальних закладів та медичних коледжів поповнять ряди студентства у славному вищому медичному закладі Буковини.

«Відгуки про День відкритих дверей у БДМУ»

День відкритих дверей дає можливість краще зрозуміти, яким буде навчання в університеті та зробити правильний вибір. Мені дуже сподобалося. Адже організатори чітко дали відповіді на ті питання, які мене цікавили. Почута інформація була корисною для мене. Також мене радує, що у вузі студентство має можливість розвиватися не лише як професіонали своєї справи, але й творчо.

Микола, Чернівці.

Мені дуже сподобався День відкритих дверей у БДМУ. Виступи викладачів та студентів були дуже цікавими та інформативними. Я з дитинства мрію стати лікарем-хірургом. Тому мені хотілося б навчатися у БДМУ! Але для цього потрібно добре здати ЗНО. Тому я відвідую підготовчі курси при університеті. Звісно, я переживаю, як і кожен абітурієнт, але переконана, що з усім справлюся.

Кароліна, Чернівецька обл.

День відкритих дверей був дуже цікавим та корисним. Особливо мені сподобався фільм про історію Буковинського державного медичного університету. Хоч я вже визначився з вибором навчального закладу, все одно було приємною несподіванкою дізнатися, що БДМУ має таке славетне минуле. І я думаю, що нові покоління студентів будуть примножувати його славу.

Олег, Івано-Франківська обл.

Ще у 8 класі донька задумалася про вибір професії, хоче стати фармацевтом. Перед нами стоїть вибір,  який навчальний заклад вибрати, і ми враховуючи гарні відгуки будемо вступати в коледж БДМУ на фармацію. Приїхали на день відкритих дверей, дуже цікаво та результативно. Спасибі Вам за гарний прийом!

Людмила Миколаївна, мати учениці 9 класу, Хмельницька обл.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати