• Українська
  • English
Відбувся Медико-фармацевтичний конгрес BIMCO
Відбувся Медико-фармацевтичний конгрес BIMCO

Відбувся Медико-фармацевтичний конгрес BIMCO

З 8 по 10 квітня у Буковинському державному медичному університеті відбувся ІІ Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених «Новітні тенденції в медицині та фармації, BIMCO 2015».

Участь у молодіжному форумі взяли представники 11 країн (Україна, Польща, Молдова, Румунія, Словаччина, Латвія, Грузія, Узбекистан, Непал, Туреччина, Росія), загалом 926 учасників, з яких 180 – іноземці.

Робота конгресу проходила у 30 секційних засіданнях, під час яких учасники мали можливість поділитися своїми науковими здобутками та обговорити актуальні питання медичної та фармацевтичної галузей науки. Було проведено 10 клінічних майстер-класів для набуття та удосконалення професійних навичок майбутніми лікарями.

У рамках заходу відбувся ІІІ Симпозіум «Студентське самоврядування як основа демократичної трансформації суспільства», під час якого проводилися секційні засідання, круглий стіл, психологічний та комунікативний тренінги, тренінг з надання першої медичної допомоги. Для обговорення питань студентського самоврядування прибули делегації ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди», Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, Луцького базового медичного коледжу та Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.

За результатами конгресу опубліковано 811 наукових тез. Усно доповідали 442 учасники, а 11 молодих науковців презентували стендові доповіді.

Під час медико-фармацевтичного конгресу було проведено круглий стіл з міжнародною участю «Формування науково-дослідницьких навичок та організація наукової роботи студентів: обмін досвідом із Тбіліським державним медичним університетом».

У завершальний день студентського форуму відбулося підбиття підсумків та нагородження дипломами переможців конгресу.

Для гостей-учасників BIMCO було проведено оглядову екскурсію по архітектурним пам’яткам Чернівців. Також бажаючі мали змогу відвідати православний чоловічий Свято-Вознесенський монастир «Банчени».

Окрім плідної наукової діяльності, учасники форуму ознайомилися з культурно-мистецьким життям БДМУ. Студентський аматорський народний театр Буковинського державного медичного університету дав виставу «Шалений день або весілля Фігаро» за п’єсою П’єра Бомарше.

Розширений фоторепортаж конгресу


ІІ Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених «Новітні тенденції в медицині та фармації, BIMCO 2015» внесено до реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів, науково-практичних конференцій МОЗ та НАМН України 2015 № 2.

За матеріалами конгресу щорічно видається Всеукраїнський медичний журнал молодих вчених «Хист».

Молодіжний науковий форум уперше проведено в 2003 році як звичайну конференцію студентів та молодих учених університету. За час свого існування він пройшов розвиток від всеукраїнської  до наукової студентської конференції з міжнародною участю, яка з 2004 року набула статусу міжнародної. У 2009 році захід включено до Реєстру наукових з’їздів, конгресів, симпозіумів і науково-практичних конференцій, затвердженого МОЗ і НАМН України.

З часом розширилися не тільки географія наукового форуму, але й тематика: з медичної конференція переросла у медико-фармацевтичну, а з 2013 року в її рамках проводиться сателітний симпозіум, присвячений проблемам студентського самоврядування у вищій школі.

З 2014 року відбулося підвищення статусу молодіжного наукового форуму: вперше організовано Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених, BIMCO.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати