• Українська
  • English
БДМУ відвідав головний позаштатний хірург МОЗ України
БДМУ відвідав головний позаштатний хірург МОЗ України

БДМУ відвідав головний позаштатний хірург МОЗ України

У Буковинському державному медичному університеті 8 червня відбулася науково-практична конференція «Сучасні досягнення та проблеми хірургії в Україні».

Організаторами конференції виступили кафедра хірургії БДМУ і Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова. Відкрив конференцію ректор університету, професор Бойчук Т.М. З вітальним словом до учасників конференції звернулась директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, професор Андрієць О.А., яка наголосила, що спільна робота науковців медичного університету та практичної охорони здоров’я дозволила суттєво покращити показники надання хірургічної допомоги населенню Буковини.

Головний хірург України, директор ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова» проф. Усенко О.Ю. розповів про досягнення провідного хірургічного інституту України, про зростаючу роль хірургічних асоціацій у визначенні стратегії реформування медицини.

Голова Асоціації хірургів Чернівецької області, завідувач кафедри хірургії, професор Полянський І.Ю. доповів про роботу Асоціації, представив основні досягнення хірургів Буковини, висвітлив проблеми, пов’язані, у першу чергу, з незадовільним технічним оснащенням хірургічних стаціонарів. Він наголосив, що перспективним напрямком розвитку хірургії у Чернівецькій області є створення спеціалізованих центрів, і навів результати роботи Центру малоінвазивної хірургії та гінекології.

Метою даного заходу був всебічний обмін досвідом між представниками Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова та буковинськими вченими-хірургами. Слід зазначити, що питання, які розглядались, повною мірою відповідають назві заходу, адже окрім ґрунтовної теоретичної дискусії навколо наукових здобутків у хірургії, обговорювались нагальні проблеми хірургічної служби як на теренах Буковинського краю, так і на всеукраїнському рівні. Головний хірург України, проф. Усенко О.Ю. виступив з декількома доповідями, у яких розповів про роботу основного хірургічного центру України – Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова, поділився досвідом лікування шлунково-кишкових кровотеч. Не обійшов він і проблеми хірургічної служби України в умовах сучасних реалій.

Інформативними та цікавими були презентації провідних спеціалістів інституту Тивончука А.С. та Салютіна Р.В.

Наукові доповіді співробітників кафедри хірургії – доц. Максим’юка В.В., ас. Москалюка В.І., аспіранта Мороза П.В. та пошукувачів Олійника Ю.В. та Савіна В.В. були відмічені головним хірургом України проф. Усенко О.Ю. як новітні, перспективні, що мають важливе практичне значення.

Слід відзначити, що даний захід мав практичну складову – головний хірург України та провідні спеціалісти інституту мали заплановані візити по різних лікувальних закладах області з ознайомчою та консультативною метою. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати