• Українська
  • English
Студенти БДМУ стажувалися в Німеччині
Студенти БДМУ стажувалися в Німеччині

Студенти БДМУ стажувалися в Німеччині

З 6 липня по 21 серпня четверо студентів Буковинського державного медичного університету

(Романчук Віктор, Івіна Оксана, Куфтяк Василь, та Ганіна Крістіана) пройшли двомісячну практику в Університетській клініці м. Любек, Німеччина (Universitatsklinikum Schleswig-Holstein in Lubeck).

«Наша практика почалася чудово: по прибуттю на залізничний вокзал нас зустрів виконавчий директор анестезіологічного відділення Медичної клініки UKSH- професор Karl Friedrich Klotz, з яким ми одразу знайшли спільну мову» – розповідають студенти.

«Після першої зустрічі, святкової вечері та ознайомчої екскурсії по університету і клінічним базам, ми приступили до виконання головного нашого завдання – отримання необхідних навичок під пильним керівництвом професорсько-викладацького колективу клініки. Практика складалася з лекційного тижня та трьох двотижневих циклів (анестезіологія, хірургія, терапія). Нам надали можливість спостерігати за віртуозною роботою лікарів та брати участь у проведенні маніпуляцій, починаючи з первинного прийому пацієнтів, підготовкою до оперативних втручань (інтубацією, катетеризацією центральних артерій) і закінчуючи хірургічними втручаннями. Кожний студент мав можливість спробувати себе у ролі помічника лікаря. Викладачі також приділяли велике значення теоретичній частині, включаючи як анатомію людини, так і розгляд та аналіз фармакологічних властивостей призначуваних препаратів.

Однак наші враження про літню практику пов’язані не тільки з навчанням. Організація вільного часу була дуже різносторонньою і насиченою. Впродовж даного періоду часу ми встигли побувати в Берліні, Гамбурзі, Шверіні, Бремені та Копенгагені. Особливо хотілось б подякувати професору Клотцу, який кожного тижня організовував наше дозвілля, влаштовуючи різноманітні заходи (починаючи з вечірок і закінчуючи прогулянкою на каноє неповторними каналами Любека)» – розповідає студентка Івіна Оксана.

Проходження літньої практики в Університетській клініці м. Любек (Німеччина) подарувало незабутні враження, неоціненний досвід і нових друзів, за що ми дуже вдячні нашому університету».

Нагадаємо, що участь у літній практиці за кордоном може взяти кожен охочий. Для цього потрібно звернутися в Міжнародний відділ БДМУ та підтвердити знання мови.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати