• Українська
  • English
Науковці БДМУ взяли участь у ІХ з’їзді інфекціоністів України
Науковці БДМУ взяли участь у ІХ з’їзді інфекціоністів України

Науковці БДМУ взяли участь у ІХ з’їзді інфекціоністів України

7-9 жовтня у м. Тернопіль відбувся ІХ з’їзд інфекціоністів України «Інфекційні хвороби: поступи і проблеми в діагностиці, терапії та профілактиці».

Відкрив з’їзд Президент Всеукраїнської Асоціації інфекціоністів України, заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент НАМН України, завідувач кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, професор Андрейчин Михайло Антонович.

У роботі з’їзду взяли участь 196 делегатів з 24 областей України, серед яких 1 член-кореспондент НАМН України, 21 професор і доктор медичних наук, 63 доценти, 47 кандидатів медичних наук, 4 заслужених діячі науки і техніки України, 4 заслужених лікарі України, 97 лікарів з вищою категорією, 55 лікарів з першою категорією.

Делегація Чернівецької області на чолі з головою асоціації професором Москалюком В.Д. була представлена співробітниками кафедри інфекційних хвороб та епідеміології – доц. Рандюком Ю.О., доц. Меленко С.Р., ас. Соколенком М.О., аспірантом Возною Х.І. та професором кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Івановою Л.А., а також в роботі з’їзду взяли участь лікарі інфекційного відділення ОКЛ, дитячого інфекційного відділення ОКДЛ м. Чернівці та лікарі-інфекціоністи області.

Програма з’їзду була присвячена обговоренню шляхів розв’язання актуальних питань клінічної інфектології, особливостям перебігу інфекційних хвороб у сучасних умовах, методам діагностики і диференційної діагностики їх у дітей і дорослих, раціональному застосуванню нових противірусних, антибактерійних, імунотропних, дезінтоксикаційних та інших засобів.

З доповіддю на тему «Оптимізація лікування хворих на ВІЛ-асоційовану герпетичну інфекцію» виступив асистент кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Соколенко М.О.

Одне з пленарних засідань вів професор В.Д. Москалюк.

По завершенню пленарних засідань проводились жваві обговорення доповідей.

Кращі лікарі-інфекціоністи та медичні сестри були нагороджені медалями та грамотами Асоціації інфекціоністів України.

До складу правління Асоціації інфекціоністів України була введена проф. Іванова Л.А.

У дні роботи з’їзду відбулася спеціалізована виставка медикаментів, медичного обладнання та інформаційних матеріалів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати