• Українська
  • English
У БДМУ науковці з України і Білорусі провели конференцію
У БДМУ науковці з України і Білорусі провели конференцію

У БДМУ науковці з України і Білорусі провели конференцію

21-22 квітня на базі Вищого державного навчального закладу

«Буковинський державний медичний університет» відповідно до «Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2016р.», відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Дефіцит вітаміну D та йоду: вплив на здоров’я та старіння людини», організаторами якої виступили БДМУ (Чернівці) та ДУ «Інститут геронтології ім. Д.Ф.Чеботарьова НАМН України» (м. Київ).

Науковий форум, який об‘єднав провідних науковців та практичних лікарів України і Білорусі, присвячений проблемі дефіциту вітаміну D та йоду, наслідкам їх впливу на організм людини, а також сучасним підходам до діагностики, лікування та профілактики зазначеної патології, врегулюванню заходів щодо їх подолання.

На урочистому відкритті конференції, що відбулося 21 квітня у палаці «Академічний», з вітальним словом виступили ректор БДМУ професор Бойчук Тарас Миколайович, президент Української асоціації остеопорозу, завідуючий відділом клінічної фізіології та патології опорно-рухового апарату ДУ «Інститут геронтології ім.Д.Ф.Чеботарьова НАМН України» професор Поворознюк Владислав Володимирович, а також завідувач кафедри ендокринології Білоруського державного медичного університету професор Мохорт Тетяна Вячеславівна.

Робота конференції була регламентована двома пленарними та чотирма секційними засіданнями. Перше секційне засідання 21 квітня було присвячене сучасним аспектам впливу дефіциту вітаміну D та йоду на здоров’я людини. З доповідями виступили: проф. Поворознюк В.В. (Київ), проф. Комісаренко Ю.І. (Київ), проф. Мохорт Т.В. (Мінськ), проф. Паньків В.І. (Київ), д.мед.н. Григор’єва Н.В. (Київ), д.мед.н. Балацька Н.І. (Київ). Того ж дня проведено друге секційне засідання «Дефіцит вітаміну D та йоду: епідеміологія, вплив на перебіг ендокринних захворювань, лікування та профілактика», під час якого були представлені доповіді проф. Пасєчко Н.В. (Тернопіль), проф. Пашковської Н.В. (Чернівці), проф. Гончарової О.А. (Харків), проф. Бобирьової Л.Є. (Полтава), проф. Сорокман Т.В. (Чернівці), доц. Паламарчука А.В. (Вінниця), проф. Генделеки Г.Ф. (Одеса) та ін.

Науковою тематикою третього та четвертого секційних засідань конференції, які відбулися наступного дня, став дефіцит вітаміну D та йоду, а також персоніфікований підхід до менеджменту ендокринних захворювань у загальноклінічній практиці. Серед доповідачів були: доц. Сафонова О.В. (Львів), проф. Пашковська Н.В. (Чернівці), доц. Жердьова Н.М. (Київ), проф. Хухліна О.С. (Чернівці), доц. Коваль Г.Д. (Чернівці), проф. Паньків В.І. (Київ) та ін.

22 квітня в рамках конференції відбулася нарада завідувачів кафедр та курсів ендокринології ВДНЗ України. Загалом на конференції було представлено 76 усних та стендових доповідей.

У роботі конференції взяли участь науковці з 3-х науково-дослідних установ, 12 ВМНЗ та закладів післядипломної освіти з України, Республіки Білорусь, а також практичні лікарі з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької областей – зареєстровано 317 учасників.

Продовженням науково-практичної частини стала культурно-духовна програма для доповідачів і гостей конференції (екскурсія історичною частиною міста Чернівці з відвідуванням архітектурного ансамблю колишньої Резиденції православних митрополитів Буковини і Далмації, включеного до Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО).

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати