• Українська
  • English
Освітні технології БДМУ в центрі уваги науковців Узбекистану
Освітні технології БДМУ в центрі уваги науковців Узбекистану

Освітні технології БДМУ в центрі уваги науковців Узбекистану

На сучасному етапі Україна проходить складний шлях інтеграції у європейську систему освіти,

де найпершим критерієм є якість підготовки фахівців. То ж всі вищі навчальні заклади, які планують серйозно заявити про себе у європейському освітньому просторі, вже давно стали на шлях максимально жорстких вимог до якості викладання, прозорості та об’єктивності системи оцінювання, відповідності знань студентів вимогам майбутньої професійної діяльності.

На Буковині одним з перших на цю дорогу ступив Вищий державний навчальний заклад України “Буковинський державний медичний університет”.

Останні 5 років в Університеті значно активізувалася робота по використанню найсучасніших інформаційний технологій у навчальному процесі. Зокрема, за допомогою віртуального навчального середовища на базі LMS «MOODLE», де розміщені електронні навчально-методичні матеріали з усіх дисциплін, які викладаються в університеті, в т.ч. англійською мовою, студенти можуть отримати всю необхідну навчальну інформацію, а також готуватися до інтегрованих ліцензійних іспитів.

Впровадження цієї системи в поєднанні з активною роботою колективу БДМУ дали дуже показові результати. Так, у рейтингу вищих медичних навчальних закладів України за результатами складання інтегрованих ліцензійних іспитів «Крок-1», «Крок-2», «Крок-3» БДМУ впевнено утримує лідерські позиції. А щодо якості викладання іноземним студентам, то в Індії, за результатами підтвердження кваліфікації, випускники БДМУ показали найкращі результати з усіх вишів колишнього СНД.

Такі результати діяльності закономірно викликають великий інтерес навчальних закладів медичного профілю у багатьох країнах світу. Зокрема узбецькі колеги з Самаркандського державного медичного інституту, з яким БДМУ у 2012 році підписав договір про співпрацю, активно вивчали наш досвід роботи з віртуальним навчальним середовищем «MOODLE».

У 2013 році начальник навчального відділу доц. Ходоровський В.М. та провідний фахівець відділу Мельничук О.М. перебували в Самаркандському державному медичному інституті, де проводили майстер-класи з питань впровадження та експлуатації віртуального навчального середовища на базі LMS «MOODLE». Ця робота була надзвичайно високо оцінена закордонними партнерами.

Співпраця між вузами продовжилася і по науковій лінії. Професор Полянська О.С. у листопаді 2014 року перебувала в Самаркандському державному медичному інституті, де працювала з студентською молоддю, проводила лекції та практичні заняття зі студентами, клінічними ординаторами та резидентами магістратури зі спеціальностей «Внутрішня медицина», «Кардіологія», «Фізіотерапія», «Медична реабілітація», «Лікувальна фізкультура». Вона також взяла участь в роботі науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальные проблемы медицинской реабилитации, физиотерапии и спортивной медицины», де виступила з доповіддю на пленарному засіданні та була головуючою на одній із секцій конференції. У конференції взяли участь більше 200 делегатів з різних країн світу. 

На сьогоднішній день співпраця з узбецькими колегами в науковому та навчально-методичному напрямку продовжується.

У лютому 2016 року ректор БДМУ Бойчук Т.М. отримав листа, в якому ректор Самаркандського державного медичного інституту А.М. Шамсієв висловив подяку за взаємне ефективне партнерство між навчальними закладами, яке проявляється в плідному науковому і освітньому обміні досвідом, за постійну методичну та практичну допомогу з боку співробітників БДМУ.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати