• Українська
  • English
Професори БДМУ прочитали лекції в Університеті Фоджа
Професори БДМУ прочитали лекції в Університеті Фоджа

Професори БДМУ прочитали лекції в Університеті Фоджа

З 1 по 8 травня 2016 року делегація БДМУ

у складі завідувача кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини Нечитайла Юрія Миколайовича та завідувача кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації і спортивної медицини Тащука Віктора Корнійовича  перебувала у м. Фоджа (Італія). Візит відбувся з метою реалізації співпраці між Вищим державним навчальним закладом України «Буковинський державний медичний університет» і Університетом Фоджа в межах виконання міжнародної програми Еразмус+ (академічна мобільність) та відповідно до підписаної міжуніверситетської угоди. Угода передбачала читання професорами БДМУ циклів лекцій з кардіології та педіатрії по 8 академічних годин. Лекції читалися англійською мовою для студентів старших курсів медичного факультету Університету Фоджа, слухачів післядипломної освіти та практичних лікарів. Професор Нечитайло Ю.М. прочитав цикл лекцій: «Педіатричні аспекти навчання у ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», а професор Тащук В.К. прочитаво цикл лекцій на тему «Кардіологічні аспекти навчання у ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет».

Також відбулися зустрічі з викладачами та фахівцями відповідного медичного профілю, членами асоціацій педіатрів та кардіологів з метою обміну досвідом і поглядами на шляхи розвитку педіатрії та кардіології в європейському просторі. У цьому напрямку були досягнуті домовленості про розширення участі відповідних фахівців у наукових форумах та публікаціях медичних матеріалів в наукових виданнях обох університетів.

Місто Фоджа (Foggia) – адміністративний центр провінції Фоджа в регіоні Апулія на півдні Італії. Місто розташоване на відстані близько260 км на схід від Риму та на200 км від Неаполю. Населення міста близько 150 тисяч, переважно італійців. Воно знаходиться в сільськогосподарській частині Італії і відоме своїм виноградом, оливковою олією та вівчарством. Історична частина міста відома своїми архітектурними будівлями, соборами, церквами. В 1990 році в Фоджу було переведено частину університету з міста Барі, а в 1999 році був акредитований новостворений університет Фоджа, який на сьогодні має шість факультетів і де навчаються більше 11 тисяч студенів. На юридичному, економічному, гуманітарному, сільськогосподарському та двох медичних факультетах можна отримати ступінь бакалавра за 16 спеціальностями та ступінь магістра – за 15. Приміщення університету поповнилися нещодавно збудованими корпусами для медичних факультетів, розташованими поруч із міськими лікарнями. Університет забезпечує своїх студентів європейським рівнем освіти не тільки за рахунок власних викладачі, але і завдяки запрошенню фахівців з інших регіонів та країн Європи, використовуючи можливості програми академічної мобільності Еразмус+. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати