• Українська
  • English
БДМУ – в п‘ятірці кращих вищих медичних навчальних закладів України
БДМУ – в п‘ятірці кращих вищих медичних навчальних закладів України

БДМУ – в п‘ятірці кращих вищих медичних навчальних закладів України

Інтернет ресурсом Освіта.ua  11 липня 2017 року оприлюднено результати проведення щорічного «Консолідованого рейтингу» українських вищих навчальних закладів (режим електронного доступу).

Консолідований рейтинг формується на базі трьох рейтингів, які визнаються одними із найбільш авторитетних міжнародних та національних рейтингів вузів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Вебометрикс».

Рейтинг «ТОП 200 Україна» здійснює порівняння вищих навчальних закладів на підставі оцінки  інтегральних показників їх діяльності за індикаторами:

– якості науково-педагогічного потенціалу,

– якості навчання,

– міжнародного визнання.

Рейтинг «Scopus» – це наукометричний рейтинг, який моніторує наукові публікації та видання, що включені до бази даних SciVerse Scopus, а також відстежує та враховує цитованість (а фактично, – якість) наукових праць навчального закладу чи окремих науково-педагогічних працівників.

«Webometrics Ranking of World’s Universities» – один з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі, який ґрунтується на аналізі офіційних веб-сайтів навчальних закладів. Розробниками рейтингу враховується  загальний показник веб-впливу (інтернет-присутності) університетів, який інтегрально відображає кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, кількість завантажених на сайт файлів певних форматів, а також кількість наукових статей, що опубліковані авторами університету в журналах, проіндексованих наукометричною базою «Scopus», та входять до складу 10% статей, найбільш цитованих у своїх наукових галузях

У 2017 році до рейтингу потрапили 288 вищих навчальних закладів України. Традиційно для кращого співставлення виділено 7 основних ТОПів (підрейтингів) консолідованого рейтингу: кращі класичні університети, кращі приватні виші, кращі київські виші, кращі виші регіонів України, кращі педагогічні виші, кращі медичні виші та кращі навчальні заклади областей України).

У консолідованому рейтингу підрахунок рейтингових балів здійснюється наступним чином: кожному ВНЗ присвоюється бал, що є сумарним балом трьох рейтингових місць, які посів навчальний заклад у рейтингах “ТОП-200 Україна”, “Scopus” і “Вебометрикс”. Ранжування здійснюється від найменшого до найбільшого сумарного балу, чим є меншим сумарний бал, тим вище рейтингове місце навчального закладу у рейтингу.

За результатами «Консолідованого рейтингу» вищих навчальних закладів України у 2017 році ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» потрапив до п‘ятірки найкращих вищих медичних (фармацевтичного) навчальних закладів України, посівши четверту сходинку, пропустивши попереду себе тільки два медичні та один фармацевтичний національні  виші  України.

Кращі медичні навчальні заклади України 2017 року

(режим електронного доступу: http://osvita.ua/vnz/rating/42226/ )

1 copy_copy_copy

БДМУ потрапив також до ТОП 10 кращих ВНЗ західного регіону України, де представлені тільки два вищі медичні навчальні заклади – наш університет та ЛНМУ ім.Данила Галицького.

Такі результати не випадковість, а скоріше закономірно стабільний результат, адже декілька років поспіль університет утримує перші позиції у ТОП 10 найкращих вищих медичних навчальних закладів України.

Матеріал підготовлено на підставі офіційно оприлюдненого рейтингу інтернет ресурсу Освіта.ua Ткач Є.П.- завідувачем сектору моніторингу якості освіти та інформаційно-аналітичного забезпечення навчального відділу

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати