• Українська
  • English
В БДМУ пройшов І Буковинський хірургічний форум
В БДМУ пройшов І Буковинський хірургічний форум

В БДМУ пройшов І Буковинський хірургічний форум

Упродовж 28-29 вересня у ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «І-й Буковинський хірургічний форум: попередження в абдомінальній хірургії».

 

Конференція проводилась спільно з ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В.Т. Зайцева Національної академії медичних наук України» м. Харків. У роботі заходу прийняли участь понад 350 делегатів – професорів, доцентів, практичних лікарів-хірургів.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи Буковинського державного медичного університету» професор Іващук О.І. На відкриті конференції професором Польовим В.П. зачитана вітальна грамота Голови комітету Верховної Ради України з охорони здоров’я Ольги Вадимівни Богомолець.

З доповіддю  щодо перспектив розвитку хірургії в Україні виступив Голова Асоціації хірургів України, директор ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова НАМН України», член-кореспондент НАМН України, д. мед. н., проф. Олександр Юрійович Усенко.

Питання сучасної доктрини при пораненнях серця висвітлив директор ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім.. В.Т. Зайцева НАМН України» член-кореспондент НАМН України, д. мед. н., професор Валерій Володимирович Бойко.

На форумі обговорено широке коло питань хірургічної допомоги населенню: актуальні питання невідкладної хірургії, попередження та лікування ускладнень абдомінальної та торакальної хірургії, впровадження сучасних мініінвазивних технологій, організації роботи служби гемотрасфузіології та ін.

З доповідями з наукових інститутів, вищих навчальних закладів та закладів практичної охорони здоров’я виступили більше 40 професорів із Києва, Харкова, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Рівного, Одеси, Полтави, Чернівців, Хмельницького, Дніпропетровська, Ужгорода та ін. За матеріалами роботи форуму виданий збірник наукових праць та опубліковані наукові статті в журналі «Клінічна анатомія та оперативна хірургія».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати