• Українська
  • English
Студенти БДМУ розповіли школярам як уберегтися від грипу
Студенти БДМУ розповіли школярам як уберегтися від грипу

Студенти БДМУ розповіли школярам як уберегтися від грипу

Профілактика гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу залишається вкрай важливою і необхідною. Одним з дієвих компонентів профілактики є навчання населення і санітарно-просвітницька робота серед найбільш вразливого контингенту.

 

Студенти медичного факультету № 2 долучилися до санітарно-просвітницької роботи, направленої на профілактику сезонних респіраторних вірусних захворювань у дітей.

Студентки 3 курсу Панченко Ольга, Декет Марина, Овчарук Надія, Крижак Олександра та Ястремська Аліна провели «Урок здоров’я» для учнів п’ятих класів Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Чернівецької міської ради на тему «Профілактика сезонних ГРВІ та грипу в дітей».

Розпочала заняття організатор навчально-виховного заходу доцент кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата Олена Ясінська, розповівши дітям про важливість профілактики вірусних захворювань. Учні переглянули коротке навчальне відео про шляхи проникнення респіраторних вірусів у організм людини та їх розмноження в клітинах.

Панченко Ольга та Овчарук Надія розповіли дітям про важливість укріплення імунітету для підвищення опірності організму за умов перебування в контакті з хворою людиною з метою профілактики захворювання.

Декет Марина та Ястремська Аліна пояснили дітям, як вберегтися від контакту з респіраторними вірусами та обмежити їм доступ до нашого організму.

Крижак Олександра провела «майстер-клас» із використання медичної маски – діти на практиці вчилися коли і як правильно користуватися маскою.

В кінці заняття учні взяли участь у цікавій вікторині за темою уроку, активно відповідали на запитання щодо профілактики захворювання на ГРВІ та, в свою чергу, ставили багато запитань студентам. На завершення майбутні лікарі роздали учням та вчителям інформаційні листівки з рекомендаціями щодо профілактики ГРВІ.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати