• Українська
  • English
В БДМУ відзначили День сухопутних військ України
В БДМУ відзначили День сухопутних військ України

В БДМУ відзначили День сухопутних військ України

Українські сухопутні війська є найбільшим бойовим потенціалом Збройних Сил України. Вони складаються із механізованих, танкових, ракетних, аеромобільних військ, артилерії, армійської авіації та військ протиповітряної оборони.

 

Враховуючи значні заслуги Сухопутних військ, як найчисленнішого виду Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави, Указом Президента України № 1167/97 встановлено «День Сухопутних військ України». Зазначимо, що День сухопутних військ в Україні відзначають у грудні з 1997 року.

З нагоди свята, на базі кафедри медицини катастроф та військової медицини Вищого державного навчального закладу України “Буковинський державний медичний університет” викладачі (доценти Бірюк І.Г., Куковська І.Л., Проняєв Д.В. та п/п-к медичної служби запасу Стефанчук В.І.) провели тренінгові заняття з надання домедичної допомоги пораненим і хворим за умови особливого періоду для учнів спеціалізованих медичних класів ЗОШ № 5. Учні не тільки побачили як виконуються основні невідкладні заходи надання домедичної допомоги, але і відпрацювали практичні навички.

Кожен учень самостійно виконав:

– накладання кровоспинного джгута-турнікета (САТ) однією рукою;

– накладання стискаючих пов’язок з використанням ізраїльського бандажу;

– проведення серцево-легеневої реанімації на манекені;

– одягання засобів захисту військовослужбовця (ЗЗК, бронежелет, каска, протигаз).

Учні заслухали інформацію завідувача кафедри про особливості та основні правила евакуації поранених під час обстрілів. Майбутні абітурієнти побачили професійно проведений завідувачем та доцентами майстер-клас з методів та способів евакуації поранених з поля бою.

Сподіваємось, що цим молодим людям ніколи не стане у нагоді отримана на цьому уроці інформація, і військові обладунки вони примірятимуть лише із посмішкою та на подібних заходах.

Майстер-клас пройшов під гаслом «Честь і слава воїнам Сухопутних військ, які щоденно доводять – немає такої сили, що може порушити дух і волю українського воїна».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати