• Українська
  • English
Кафедра БДМУ провела конференцію приурочену Дню боротьби з туберкульозом
Кафедра БДМУ провела конференцію приурочену Дню боротьби з туберкульозом

Кафедра БДМУ провела конференцію приурочену Дню боротьби з туберкульозом

24 березня світова спільнота відмічає Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

 

Проблема туберкульозу вже понад 20 років актуальна для України і належить до питань національної безпеки та має стратегічний державний пріоритет.

Туберкульоз продовжує залишатися серйозною проблемою та викликом для громадського здоров’я в усьому світі. Такі фактори як поява нових форм збудника захворювання, висока розповсюдженість туберкульозу із множинною стійкістю, ураження зростаючого числа ВІЛ-інфікованих людей та значного за чисельністю контингенту в місцях позбавлення волі, а також підвищення мобільності населення, сприяли тому, що проблема цієї недуги набула масштабів надзвичайної ситуації.

У рамках реалізації Регіональної програми протидії захворюванню на туберкульоз у Чернівецькій області кафедра фтизіатрії та пульмонології Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» 21 березня провела науково-практичну конференцію, присвячену Дню боротьби з туберкульозом. До участі були залучені керівники протитуберкульозних закладів області, лікарі фтизіатри, пульмонологи, сімейні лікарі, педіатри, терапевти, лікарі-інтерни, студенти 6 курсу та іноземні студенти 4 курсу.

З доповідями виступили: завідувач кафедри, професор Лілія Тодоріко, генеральний директор СТМО «Фтизіатрія», головний лікар ОПТД Іван Гавриш, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Алла Теслюкова, які висвітлили основні шляхи подолання туберкульозу як в Україні, так і нашій області; відмітили, що дана проблема знаходиться у площині відповідальності держави перед своїми громадянами, які мають конституційне право на захист здоров’я, а також відповідальності всієї медичної галузі, діяльність якої має бути переорієнтована на пріоритети громадського здоров’я.

В рамках проведеного заходу особлива увага була приділена позалегеневим формам туберкульозу, що діагностується лікарями різних спеціальностей; проблеми щодо його діагностики та лікування були висвітлені у доповіді завідувача кафедри проф. Л. Тодоріко

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати