• Українська
  • English
Фахівець БДМУ взяла участь в конгресі Асоціації пульмонологів Румунії
Фахівець БДМУ взяла участь в конгресі Асоціації пульмонологів Румунії

Фахівець БДМУ взяла участь в конгресі Асоціації пульмонологів Румунії

Впродовж 31 жовтня-3 листопада 2018 року у м. Пояна Брашов (Румунія) працював 25-й Національний Конгрес асоціації пульмонологів Румунії під егідою регіонального форуму Європейського респіраторного товариства.

 

У роботі форуму взяли участь 36 запрошених провідних спеціалістів у галузі респіраторної медицини з різних країн світу, що забезпечило європейське і міжнародне визнання, та понад 1000 учасників – членів асоціації пульмонологів Румунії та представників громадських організацій, а також партнерських професійних асоціацій. Конгрес проходив під девізом «Легені та якість повітря: нові виклики».

На запрошення президента асоціації пульмонологів Румунії професора Руксандри Ульмеану у роботі форуму взяла участь завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет» Тодоріко Лілія, яка представила доповідь «Динаміка епідемії туберкульозу, шляхи реалізації глобальних стратегій для досягнення прогресу» та долучилася до участі у роботі пленарних та секційних засідань та круглих столів різноманітних сесій, присвячених актуальним проблемам захворювань органів дихання.

Доповідь фахівця БДМУ відзначена дипломом. За вагомий науковий доробок у галузі респіраторної медицини і обмін клінічним досвідом та інноваційними досягненнями професор Тодоріко Л.Д. була обрана почесним членом Румунської асоціації пульмонологів.

На пленарних засіданнях обговорювалися питання щодо перспектив ранньої діагностики та профілактики захворювань органів дихання в сучасних умовах, забезпечення доступу до лікування згідно найновітніших рекомендацій в галузі респіраторної медицини. На секціях була змога провести білатеральний обмін інформацією між практичною охороною здоров’я та науковцями. Активно долучилися до роботи і партнерські організації від пацієнтів.

Були проведені зустрічі з провідними фахівцями у галузі респіраторної медицини, зокрема, обговорено питання з шеф-редактором журналу «Пневмологія» (журнал зареєстрований у базі даних Scopus та EBSCO) Тудором Томою з Великої Британії щодо співпраці по висвітленню наукових досліджень у спеціалізованому журналі (проф. Тодоріко Л. є членом редакційної колегії журналу).

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати