• Українська
  • English
21 листопада – День Гідності і Свободи
21 листопада – День Гідності і Свободи

21 листопада – День Гідності і Свободи

21 листопада в Чернівцях проходили заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи. Викладачі та студенти Буковинського державного медичного університету взяли участь у покладанні квітів та лампадок до могил Герої Небесної Сотні та антитерористичної операції на Алеї слави Центрального кладовища міста та в молебні на Центральній площі міста.

 

Також ряд заходів проведено на кафедрах нашого навчального закладу, приурочених Дню Гідності та Свободи.

Студенти БДМУ відзначили День Гідності та Свободи в Україні

З нагоди даного свята, студенти медичного факультету №4, спеціальність «Медсестринство» разом з головним куратором факультету, доцентом Світланою Семененко та доцентом кафедри онкології та радіології Богданом Шумко відвідали захід, який відбувся на Центральному кладовищі м. Чернівці. Студенти та викладачі низько вклонилися та поставили квіти до могили військового лікаря-хірурга, який героїчно загинув в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України Владислава Трепка.

Представники ректорату таг головні куратори факультетів разом зі студентами взяли участь у громадському молебні на Центральній площі Чернівців.

Україна – територія гідності та свободи

Революція Гідності не лишила байдужим жодного свідомого українця. Цими днями уся країна згадує про ті натхненні і трагічні дні, Небесну Сотню, і справжніх живих героїв, що долаючи холод, біль і страх, боролися, загоювали рани і знову поверталися до палаючих барикад.

21 листопада на  кафедрі догляду за хворими та ВМО відбувся виховний  захід «Україна – територія гідності та свободи», присвячений патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

У заході взяли участь студенти 1 групи 4 курсу спеціальності «Лабораторна діагностика» та 1 групи 1 курсу спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» медичного факультету №4 разом з кураторами Ганною Кшановською та Аллою Перижняк.

Революція Гідності змінила свідомість українців, на Майдані народилася непереможна нація. Час плине, а пам’ять про ці історичні події залишається.

Після проведеного патріотичного заходу студенти також взяли участь в молебні за Героями Небесної Сотні та загиблими на Сході України на Центральній площі міста.

Революція Гідності: «Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам»

До Дня Гідності та Свободи завідувачем кафедри суспільних наук та українознавства проф. Антонієм Мойсеєм, ст. викл. Лідією Потаповою та викл. Валерією Андрієць разом зі студентами І-ІІ курсів спеціальність «Медсестринство», «Фармація» 21 листопада проведено інформаційний захід «Не вдасться зробити з народу раба, не станемо ми на коліна».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати