• Українська
  • English
English Speaking Club навчає спілкуванню
English Speaking Club навчає спілкуванню

English Speaking Club навчає спілкуванню

На перший погляд, безглуздим може здатись питання, навіщо людям мова? Мова дана людям для спілкування, передачі інформації, збереження надбання суспільства тощо.

 

Наступне засідання English Speaking Club планується провести 26 березня 2019 року, як завжди, о 16.00 на кафедрі іноземних мов, ауд. № 9. Тема обговорення: «Young Ukrainian Geniuses»

Вивчення мови, як рідної, так і іноземних, починається вдома у сім’ї, далі продовжується у дитячому садку, школі вузі, а також поза межами навчальних закладів. Філологи, викладачі-практики і методисти постійно розробляють та пропонують ріні методи для вивчення мов. Деякі з цих методів вважаються застарілими, інші знаходяться у широкому користуванні. Існують три основні напрямки у вивчення мов: структуралістичний (відношення до мови з точки зору структурно пов’язаних елементів, наприклад, граматичних явищ); функціональний (розглядає мову як механізм для виконання різних функцій); інтерактивний (спрямований, в першу чергу, на спілкування).

Саме останньому напрямку надається перевага під час засідань English Speaking Club, де студенти з різних країн спілкуються, обмінюються досвідом та інформацією.

27 лютого відбулось чергове засідання клубу, на якому були присутні студенти 1-6 курсів, представники усіх факультетів нашого університету.

Студенти обговорювали питання правильного та доцільного використання окремих слів та виразів в англійській мові, що на перший погляд здаються однаковими та взаємозамінними, але насправді їхнє некоректне вживання може призвести до нерозуміння, неправильного трактування і навіть хибного сприйняття певної інформації. Мова йшла про синоніми (Болонна Христина та Ілащук Ольга, студентки 1 групи 2 курсу МФ № 1), фразеологічні одиниці (Хомедюк Ірина, студентка 1 групи 2 курсу МФ № 1), «хибних друзів перекладача» (Постой Дарина, Матковська Ірина, студентки 1 групи 1 курсу, стоматологічного факультету; Степан Ольга, студентка 7 групи 1 курсу МФ № 1), фразові дієслова (Руснак Діана та Тюлєнєва Віалланта, 11 група 1 курсу МФ № 1) тощо.

Студенти не лише представили цікаві презентації, але й короткі тести для присутніх. Студенти МФ № 3 Джеремія Оклу, Боатег Прінс та Дейв Малав з власного досвіду поділились своїми спостереженнями стосовно інколи невдалого і навіть смішного вживання окремих слів та виразів не носіями мови. Тема клубу викликала неабияку зацікавленість та жваве обговорення як серед вітчизняних, так й іноземних студентів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати