• Українська
  • English
Співпраця БДМУ та Чортківського медичного коледжу
Співпраця БДМУ та Чортківського медичного коледжу

Співпраця БДМУ та Чортківського медичного коледжу

НАЛАГОДЖУЄМО СПІВПРАЦЮ. Буковинським державним медичним університетом продовжується реалізація профорієнтаційного проекту. Цього разу співробітники університету відвідали Чортківський державний медичний коледж – сучасний заклад І-ІІ рівнів акредитації із оснащеними навчальними корпусами, удосконаленою матеріально-технічною базою.

До структури коледжу входять також медико-біологічний ліцей, навчально-виробничі аптеки, відділення післядипломної освіти, спортивно-оздоровча база відпочинку. На сьогодні у коледжі навчаються понад 1700 студентів – медичних сестер, фельдшерів, акушерок, фармацевтів, зубних техніків.

“Кожна школа славна своїми учнями, казав колись Пирогов”, – з цих слів розпочав свій виступ кандидат медичних наук Любомир Білик, директор коледжу, Заслужений лікар України, який представив студентам професора Богдана Макара, колишнього випускника коледжу, а нині – завідувача кафедри анатомії людини імені М.Г. Туркевича Буковинського медичного університету. Богдан Григорович розповів про свої роки навчання в коледжі та досвід після закінчення, що допомогло йому у подальшому професійному становленні. Відповідальний за профорієнтаційну роботу професор Роман Булик у вітальному слові зробив акцент на тому, що БДМУ – сучасний багатопрофільний навчальний заклад IV рівня акредитації, включений до загального реєстру ВООЗ, Великої Хартії університетів, що здійснює фахову підготовку за ступеневою системою освіти. Роман Булик зауважив, що БДМУ – лідер рейтингу «Webometrics Ranking of World’s Universities» серед ВМНЗ України та ВНЗ Буковини, у 2012 році нагороджений золотою медаллю та почесним званням “Лідер національної освіти”, а за конкурсом поданих заяв абітурієнтів до ВМНЗ України минулого року БДМУ випередив всі вищі медичні навчальні заклади. Також повідомлено присутніх про підготовчі курси, сайти “Інформаційний центр абітурієнта БДМУ” та “Центр підготовки абітурієнта БДМУ”, інформація яких є актуальною для успішного складання ЗНО і вступу до університету.

Презентацією завідувач кафедри фармації доцент Олег Геруш ознайомив випускників коледжу з мальовничими Чернівцями, медичним університетом, його факультетами і кафедрами, навчально-виробничою аптекою, бібліотекою, дозвіллям і побутом студентів.

Про умови та правила прийому на навчання до БДМУ у 2013 році на спеціальності з напряму 1202 “Фармація” розповів декан фармацевтичного факультету доцент Петро Присяжнюк, який також наголосив, що новинкою вступної кампанії 2013 року є прийом абітурієнтів, які здобули кваліфікацію молодшого фармацевта, відразу на другий курс денної та заочної форми навчання за спеціальністю “Фармація”. Прийом таких абітурієнтів відбуватиметься без сертифікатів ЗНО на основі внутрішнього тестового іспиту з фармакології.

Особливо зацікавила  випускників коледжу за спеціальностями “Лікувальна справа” та “Сестринська справа” інформація, що у 2012 році вперше вже відбувся прийом на навчання випускників медичних коледжів відразу на другий курс у БДМУ.

Під час зустрічі досягнуто домовленість щодо укладання угоди про співпрацю між Буковинським державним медичним університетом та Чортківським державним медичним коледжем, якою передбачатиметься продовження навчання випускниками коледжу у медичному університеті Буковини.

Гарне позиціонування БДМУ, його велична історія, славні традиції, вагомі досягнення і реальні перспективи позитивно вплинули на відгуки випускників Чортківського державного медичного коледжу, які зазначили, що такі зустрічі дуже корисні, а живе спілкування безцінне. Вони отримали вичерпні відповіді на всі поставлені питання, газету “Для вашого здоров’я” з детальною інформацією про умови та правила прийому до БДМУ, буклети з корисною інформацією про університет, перелік документів та важливі дати вступної кампанії 2013 року.

Під час зустрічі досягнуто домовленість щодо укладання угоди про співпрацю між Буковинським державним медичним університетом та Чортківським державним медичним коледжем, якою передбачатиметься продовження навчання випускниками коледжу у медичному університеті Буковини. На завершення співробітники БДМУ ознайомилися з матеріально-технічною базою коледжу, лекційними та спортивними залами, кабінетами, лабораторіями, створеними для якісного навчання, дозвілля та відпочинку студентів медичного коледжу.

Візит вселяє надію, що багато випускників Чортківського державного медичного коледжу поповнять ряди студентства та продовжать здобувати вищу освіту у нашому славному Буковинському державному медичному університеті.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати