• Українська
  • English
Студенти медики успішно поєднують навчання і спорт
Студенти медики успішно поєднують навчання і спорт

Студенти медики успішно поєднують навчання і спорт

МЕДИЦИНА І СПОРТ. Ми розпочинаємо низку публікацій про студентів-медиків, які успішно поєднують навчання та спорт і гідно представляють наш навчальний заклад на спортивних змаганнях. Сьогодні наша розмова піде про Людмилу Малахову, студентку IV курсу медичного факультету №2 (спеціальність “Лікувальна справа”), яка відзначилася у футболі, вільній боротьбі, дзюдо.

Як розповідає Людмила у школі професійно спортом не займалася, але їй завжди дуже подобалося грати у волейбол і баскетбол. В університеті увесь І курс займалася на фізкультурі в загальній групі, ні про який вид спорту навіть не думала. Вже наприкінці першого курсу на парі дуже координовану та спортивну дівчину помітив старший викладач кафедри, тренер збірної команди з вільної боротьби Євген Вєдєрніков. Саме він запропонував Люді спробувати займатися боротьбою, і вона ризикнула…

Досвід тренера та велике бажання вихованки зробили свою справу. Через кілька місяців на обласних змаганнях серед вищих навчальних закладів Людмила Малахова вже була в трійці призерів у своїй ваговій категорії. В наступному році вона вже виступала у складі студентської збірної команди області на Всеукраїнській Універсіаді з вільної боротьби, і хоча в призерах не була, тренери були дуже задоволені її виступом, та й вона здобула перший досвід великих змагань. За чотири наступні роки Людмила Малахова двічі ставала чемпіонкою області з вільної боротьби та призером з дзюдо.

Проте Людмила виявилася талановитою не лише у єдиноборствах. Шкільне захоплення спортивними іграми не полишало дівчину. Коли вона вчилася на другому курсі, на кафедру прийшла працювати знана футболістка Тетяна Пасько, яка почала організовувати жіночу команду з футболу. Люда сама підійшла і попросила спробувати її на воротаря. Як згадує Тетяна Пасько: “На той момент, я брала усіх, хто приходив, адже команду створювала з нуля. Але Люда запам‘яталася тим, що дуже хотіла грати. Я спочатку, звичайно, сумнівалася, адже боротьба і футбол дуже різні види спорту, але за кілька тренувань всі сумніви щезли. А кілька перших ігор показали, що ми маємо кращого воротаря області”.

Всі, хто дивився ігри нашої команди, із захопленням спостерігали за тим, як Людмила захищала ворота команди. Вона зуміла поєднати прийоми боротьби з воротарською технікою: вміння падати та вихоплювати м’яч прямо з-під ніг суперника стали візитівкою її техніки, яка змушувала вболівальників аплодувати стоячи. Цього року на турнірі з нагоди Міжнародного Жіночого Дня, в якому наша команда стала переможцем, воротар не пропустила жодного м‘яча у ворота команди.

Зараз Людмила готується до чергової Всеукраїнської Універсіади з вільної боротьби, адже вона знову здобула місце у складі збірної команді області. Попереду також футбольні турніри, обласні та Всеукраїнські.

Люда планує і надалі не покидати спорт, адже тренування не тільки не заважають її навчанню, а, навпаки, допомагають самоорганізуватися, дисциплінують. Заняття в збірних командах розширили коло її справжніх друзів. Також їй уже подобається спілкуватися з тренерами, які не тільки навчають її спортивній техніці, а й допомагають порадами в життєвих ситуаціях.

В майбутньому Люда хоче стати висококваліфікованим лікарем і сподівається, що спорт тільки допомагатиме їй у цьому. Вона і надалі буде займатися спортом, братиме участь у змаганнях і старанно вчитиметься.

Матеріал підготувала: Наталія Куліш, старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати