• Українська
  • English
Інноваційні технології в лабораторній діагностиці
Інноваційні технології в лабораторній діагностиці

Інноваційні технології в лабораторній діагностиці

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА. Лабораторна діагностика є одним із пріоритетних напрямів медичної діяльності, який постійно розвивається як в Україні, так і за кордоном. На сучасному етапі зростає потреба у висококваліфікованих фахівцях, які вміють орієнтуватися у складних діагностичних ситуаціях і відповідають високим професійним вимогам.

У рамках співпраці Буковинського державного медичного університету та Чернівецького обласного діагностичного центру, 23 квітня в діагностичному центрі було проведено майстер-клас “Інноваційні технології в лабораторній діагностиці”, для студентів старших курсів за спеціальністю “Лабораторна діагностика” (ОКР – “бакалавр”) Буковинського державного медичного університету, на якому лікарями-лаборантами центру було продемонстровано можливості лабораторної діагностики на сучасних  гематологічних, біохімічних, імунологічних аналізаторах. Головний обласний спеціаліст з лабораторної діагностики Алла Шварковська ознайомила студентів лаборантів-бакалаврів з перспективами розвитку лабораторної діагностики і важливістю цієї спеціальності в галузі медицини.

Буковинський державний медичний університет з 2000 р. проводить підготовку за спеціальністю “Лабораторна діагностика” освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”. Планується підготовка спеціалістів з лабораторної діагностики з освітньо-кваліфікаційним рівнем “магістр”.

На практичних заняттях та під час проходження виробничої практики студенти освоюють медичну апаратуру та засвоюють сучасні методики обстежень. Виконуючи науково-дослідну роботу, студенти розширюють свої пізнання в галузі лабораторної діагностики, набувають теоретичних знань, необхідних навичок та вмінь.

Більшість тематичних занять проводиться на базі спеціалізованих стаціонарів м.Чернівці та клініко-діагностичних лабораторій: ОКУ “Лікарня швидкої медичної допомоги” (клінічна, біохімічна та бактеріологічна лабораторії), Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області (вірусологічний, токсикологічний, охорони навколишнього середовища, гігієни харчування та комунальної гігієни підрозділах). Це сприяє ознайомленню студентів зі специфікою роботи у лабораторіях різного профілю.

Випускники даної спеціальності мають право в подальшому працювати на посадах лаборантів клініко-діагностичних, біохімічних, бактеріологічних, паразитологічних, імунологічних, генетичних, цитологічних, судово-медичних, санітарно-епідеміологічних  лабораторій.

Проведений майстер клас дав змогу студентам лаборантам – бакалаврам ознайомитись з реальними можливостями сучасної медичної лабораторії і поставити перед собою мету для найкращого опанування своєї спеціальності.

Матеріал підготувала: Ганна Кшановська, асистент кафедри догляду за хворими та ВМО

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати